Velkommen til det gode liv i Asker Jazzklubb uke 15

Torsdag 9.april kl. 19.30 – Fri entrè

LØS JAKKE

IMG_0006

Løs Jakke er et jazzband som ble stiftet i 1953, av top profisjonelle musikere fra Oslo, etter et besøk på den verdensberømte jazzklubben Birdland i New York.

Når dette bandet nå gjenoppstår ,  er det på den «verdensberømte jazzklubben i Norge» : –  Asker jazzklub, – Lancelot.

Bandet er en kvintett med Gordon Selmer Nord trombone, Hans Mathias Thømøe tenorsax/clarinet, Janunz Kzos piano, Dag Einar Aasen contrabass og Erik Wego trommer.

En tradisjonel besetning som spiller 40-50 talls musikk som

svinger, og som den gang også var datidens pop og dansemusikk. Når Løs Jakke trår til, blir det anledning å «få fot», – som man sa den gang  om musikk, som gjorde det vanskelig å sitte rolig på stolen.

 

Lørdag 11..april kl. 14.00 – Fri entrè

BRAGSTAD MAINSTREAM

Bragstad Mainstream
Trioen har et ønske om inderlig formidling av tekst og emosjoner i vakre, udødelige jazzstandards.

Lars Erik Furu piano, Randi Bragstad vokal og Andreas Dreier bass.

Randi Bragstad har gjennom en årrekke
sunget i ulike vokalgrupper, vært studio­musiker ved platestudioer i Oslo og i NRK. Hun har sunget med profesjonelle, norske jazzmusikere og er spesielt opptatt av det emosjonelle i musikken, spennende harmonier og improvisasjon. Hun liker dessuten godt når tekstene hun synger er poetiske, sier noe om naturen og er litt mysteriøse.

Andreas Dreier har gjennom konserter og plateutgivelser – senest den kritikerroste ”Poinciana”, en musikalsk hyllest til den amerikanske pianisten Ahmad Jamal – markert seg som en fremstående tolker av kjente standards og 50-tallets elegante cooljazz.

Lars Erik Furu har spilt piano fra barnsben av og har vært ak­tiv innen jazz siden 1962, alene og i grupper fra trio til storband, bl.a. som klaversolist i Duke Ellington’s Sacred Concert. Han spiller gla’jazz i dixielandband, spiller med saxofonkvintetten Five Shades of Sax og har fast spille­tid i Bærum Sykehus’ vestibyle.

Gruppen fremfører populære og velkjente jazz standard-låter fra 30-, 40- og 50-tallet.

Legg igjen en kommentar

© Asker Jazzklubb