Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Måned: august 2023

November 2023

Torsdag 2.11 kl. 19.30 – Lancelot

SANDRAS  WINTER TIME CONNECTION

 Sandra Johansen vokal vil sammen med Håkon Nordby Bjørgo og Erik Svela finne fram våre aller kjæreste klassikere fra den store amerikanske sangboka; det blir swing, blues og ballader – kanskje en og annen bossa nova – og garantert topp stemning.

Sandra Johansen kommer fra Brønnøysund i Norland. Trøndelag, men låter som en amerikansk jazz-soulsangerinne.

Håkon Nordby Bjørgo er bandets bassist. Han har solid bakgrunn fra Norsk Musikkhøgskole og allsidig praksis innen norsk jazzmiljø.

Eirik Svela, norsk gitarist med åtte år som musiker i England har rukket å etablere som en viktig stemme i norsk jazzliv.

Anders Lønne Grønseth saksofonist, klarinettist, komponist og bandleder. Anders har over 20 års fartstid på den norske jazzscenen. Her også turnert mye internasjonalt og har opparbeidet et publikum i Japan.

 

Lørdag 4.11 kl. 14.00 – Lancelot

Bergill Band

Bergill spiller visepop inspirert av jazz og styrt av følelser. Tekstene er på brei østlandsdialekt, nærmere bestemt Eikerdialekta. De tar deg meg inn i livet. Singellivet, sangerlivet, nevrotikerlivet og livsnyterlivet. Låtene er om de små samtalene og situasjonene i livet som føles store. Musikken vil passe for deg som er opptatt av tekst, annerledes pop og lik livssituasjon. Det er godt å kjenne seg igjen. Det er en rekordhøy andel single i Norge om dagen, hele 1,4 millioner nordmenn, bare nevner det.

Bergill består av Åshild Bergill Hagen som er låtskriver og vokalist og gitaristene Torstein Slåen (Damata, Passe planta) og Håvard Funderud (Master Oogway).

150/100

 

Torsdag 9.november kl. 19.30 – lancelot

Lise Hvoslef med band

Lise Hvoslef synger jazzens standardsanger oversatt til norsk.

Jazzens standardlåter og pophittene fra «the great american songbook» har stadig aktualitet og sangene er fortsatt populære blant folk flest. Men det er viktig å gjøre nye ting med dem. Lise Hvoslef er en som gjør det. På det nye albumet En egen ro finner vi en rekke låter fra tidligere tider, gjendiktet til norsk. Sånn høres de helt nye ut. Torsdag 9. november kommer hun til Asker Jazzklubb sammen med et stjernelag av musikere.

Lise Hvoslef – vokal, Ellen Brekken – bass, Magnus Sefaniassen Eide – trommer, Tarjei Grimsby – trombone og Erlend Slettevoll – piano

 

Lørdag 11.november kl. 14.00

Planarbeidernes Jazzband

(8 mannsband med to vokalister)

Semi-storband med 3 saxer/klarinett, 2 trompeter/flygelhorn, 2 tromboner, gitar, piano/hammond-orgel, bass og trommer. Jazzmusikk fra -20/-30/-40-tallet; refrengsanger, blues og ballader; skrevne arrangementer og frilåter med komponister som Jelly Roll Morton, Hoagy Carmichael og Duke Ellington.

Bandet sier om selv i en liten pressemelding:

Vi arbeider for tiden med en musikalsk krisepakke til det norske folk.
Denne tar utgangspunkt i at det er 80 år siden krakket på Wallstreet.
Det er mange morsomme numre fra tiden før og etter krakket, med tekster som beskriver løssluppenhet og streben mot toppen før krakket og illusjoner og trøst etter krakket. Vårt budskap i denne sammenheng er vel at kriser har kommet og gått tidligere, altså at «trouble is just a bubble, clouds will soon pass by. Let’s have another cup of coffee, lets have another piece of pie.» som det heter i sangen.

Dette blir en lørdag det vil swinge av.

 

 

Torsdag 16.11 kl. 19.30

Harriets Jazztrio  EN HYLLEST TIL ELLA FITZGERALD

Ella Fitzgerald er beskrevet som «The first Lady of Jazz» og var en av USAs største kvinnelige sangere på 1900-tallet innen jazz og populærmusikk.

Harriets Jazztrio tar deg med til Ellas musikalske univers, med svingende rytmer, scatsang, berørende ballader og bossa nova. Du får også små historier fra Ellas liv mellom musikkstykkene.

Velkommen til en glad, avslappende, berørende og morsom kveld med jazz!

Voc: Harriet Müller-Tyl, Gitar: Svein Erik Martinsen Ånestad og Bass: Daniel Lind

De tre profesjonelle musikerne er aktive sammen og på hver sin kant,  Harriet Müller-Tyl sang musikal og jazz i Wien i 20 år og har nå sin egen sangskole og acapellagruppa Skrattvatten, skriver musikaler og har vært solist med Magnolia Jazzband flere ganger. Svein Erik Martinsen Ånestad piller med bl.a Hilde Louise Asbjørnsen, The Milkmen, Jazzetaten og Prima Vista Social Club, og Daniel Lind spiller med bl.a. Jazzetaten, Lorenzo Nardocci og Solid

200/150

 

Lørdag 18.11 kl. 14.00

Majken Christiansen sammen med Asker Storband

Norge har hatt gleden av å bosette danske Majken Christiansen i over tyve år. I tillegg til sin danske karriere har hun stått på utallige scener rundt i landet og delt sitt unike sang-talent og sin varme.

Majken er utdannet som skuespiller og sanger og kaprer lett sitt publikum. Hun har gjort tolkning av verdens store jazz-divas gjennom tidene til en profesjon. Det går en rød tråd via Elle Fitzgerald, Peggy Lee, Sarah Vaughan, Anita O’Day og mange fler.

På scenen denne gang har Asker Storband også med seg Erik Eilertsen som band-leder og solist. Erik er en av våre ledende trompetister og i musikkmiljøet trenger han knapt en presentasjon.

Det er nok å nevne at han brukes som lead trompetist i DR Big Band. Vi ser og hører ham ofte på Herr Nilsen og de andre av landets klubbscener med eliten av musikere. Erik er tilknyttet Forsvarets Musikk og spiller og dirigerer jevnlig landets proffe storband.

Denne kvelden tar Majken og Erik ta oss gjennom et spennende og variert repertoar sammen med Asker Storband. Gled deg!

 

Billettpris: 200,- /180,-.

Konsertstart: kl. 14.00

 

Torsdag 23.11  kl. 19.30 – Lancelot

Swingin´ Time

Velkommen til en «classy» swingkonsert og en særdeles utadvendt kvartett. Med sangerinnen Maiken Kroken i front er der dekket for en elegant og varmhjertet konsert. Repertoaret består av kjente standards hentet fra The American Songbook hvor bandet har “fiffet opp» kjente låter i staselige arrangementer.

Maiken Kroken – vokal

Magne Arnesen – piano

Andreas Dreier – kontrabass

Magnus Sefaniassen Eide  – trommer

200/150

 

Fredag 24.11 – Lancelot

Vebjørn Maten – med band

 

Lørdag 25.11 kl. 14.00

Vollen Big Band

«Vollen BigBand swinger julen inn – norsk jazz med nogo attåt.»

 

Torsdag 30.11 kl. 19.30

Edidas jul

 VELKOMMEN TIL FØRJULSKONSERT MED EDIDA! 

Ennå varmer solen, men vi forbereder oss på vinterhalvåret og juleforberedelsene har allerede så smått begynt i EDIT og IDAs musikalske julekjøkken! De to divaene byr på både kjente og ukjente feelgood-melodier ispedd passe mengder smakfullt julekrydder, som medisin mot julestress, kjas og mas!
Her serveres gode minner fra fortiden og de beste ønsker for året som kommer. Med nye tolkninger av våre kjente og ukjente julesanger håper vi at publikum kommer i en riktig hyggelig førjulsstemning!

Musikere:

Edit Skattør og Ida Lind – voc
Lorenzo Nardocci – pno
Andreas Dreier – bass
Magnus S Eide – dms

Desember 2023

Lørdag 2.12 kl. 14.00

DOMPAPP-JAZZ
MED ELISABETH & HERRENE

Elisabeth & Herrene swinger julen inn med stemningsfull lunchjazz som passer like godt til ribbe som til lutefisk.

Donald Trumps favoritter forenes med norsk dompappjazz. Det er plass til alle i juleneket.

Elisabeth Rasch: sang Børge Tronrud: sax og sang Harald Skogli: keyboard

 

Torsdag 7.12 kl. 19.30

JuleJazz med Natalie Aldema Sekstett

Natalie Aldema – vokal, Jakob Eri Myhre – Trompet, Arnfinn Gursli Langsæter – Saxofon, Lorenzo Nardocci – piano, Rodrigo Villagra – bass  og Jarle Vespestad – trommer

Lørdag 9.12 kl. 14.00
Majen Politi storband med
Majken Christiansen

Majken Christiansen trenger antagelig ikke en nærmere presentasjon for Askers jazzpublikum. Fantastisk jazzdiva og entertainer, som har sunget med et utall av norske band, storband og internasjonale musikere. Majken er en travel dame for tiden, og vi er veldig glade for at hun tar seg tid til å synge med oss foran Askers jazzentusiaster. Det blir garantert julestemning med Majken!

Oslo Politiorkesters Storband har lange tradisjoner, og har sitt utspring som navnet sier, i Oslo Politiorkester. På 1980 og -90-tallet spilte storbandet under EM og VM i sports-dans en rekke ganger, samt EM i rullestol-dans. Bildet er fra en LP som ble utgitt i 1984, «Politiet På Sporet». Storbandet er nå for tiden prosjektbasert, og blir satt sammen av medlemmer i orkesteret når det er et spilleoppdrag i sikte. I tillegg er vi så heldige å ha med oss garvede karer i kompet, Dag Einar Aasen på bass, Jon-Sverre Berg på piano og Morten Jensen på trommesett. Musikalsk leder er Ståle Abrahamsen.

 

Torsdag 14.12 kl. 19.30

Vebjørn Mamen: Swingin’ Christmas

 

Vebjørn Mamen fra Asker er vokalist med utdanning fra Jazzlinja ved NTNU i Trondheim, og mest kjent som vokalist i bandet Swing’it som har etablert seg som en av Norges og Europas mest suksessfulle tradjazz-band.

Petter Dalane er født i Bergen og er pianist i prosjekter som Cosmic Swing Orchestra, Get Your Goat og Petter Dalane Trio, og hans nyeste band Petter Dalane kvintett. Han er utdannet med en mastergrad ved Jazzlinja ved NTNU Trondheim, og initiativtaker av Petter Jazzjam som er en viktig del av Trondheims jazzmiljø.

Eskild Okkenhaug på bass er bosatt i Oslo, og utdannet ved Jazzlinja NTNU i Trondheim. Han er bassist i jazztrioen We Take Requests som bl. a. har spilt konserter på Olavshallen med gjesteartister som gitaristen Ulf Wakenius og amerikanske trompetisten/vokalisten Benny Benack III, og også bandleder i egne prosjekter som Eskild Okkenhaug Sekstett.

Frederik Villmow er født i Køln, Tyskland, og utdannet med en mastergrad fra Jazzlinja i Trondheim. Han har turnert internasjonalt og spilt konserter i bl.a. Skandinavia, Tyskland, Nederland, England, Irland, Island, Finland, Esland, Kuwait, og De forente arabiske emirater. I tillegg samarbeider han regelmessig med noen av landets fremste jazzmusikere som bl. a. Vigleik Storaas, Cecilie Grundt, Bjørn Vidar Solli, og John Pål Inderberg.

Til denne konserten presenterer bandet et program bestående av Julelåter i jazzdrakt. Hjertelig velkommen til Vebjørn Mamen’s Swingin’ Christmas på Asker jazzklubb.

Vebjørn Mamen – vokal Petter Dalane – piano
Eskild Okkenhaug – bass Frederik Villmow – trommer

 

Løredag 16.12 14.00 – Lancelot

Asker Storband med Julie Dahle Aagård

 

Det blir ingen jul uten Asker Storband og Julie Dahle Aagård på Lancelot.

Ta en pause fra juleshoppingen og kom innom. Asker Storband garanterer julestemning!

I år får de også selskap av trompetisten Erik Eilertsen, som vil lede bandet.

 

Det blir i år som i fjor to konserter for sikre plass og julestemning for alle! Konsert kl. 14.00 og kl. 16.30.

For å være sikker på å få sitteplass, husk å bestille bord på 66 78 54 88!

Pris kr. 200/180. Billett betales ved inngangen.