Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Jazz i Asker uke 44

Torsdag 3.november  kl. 19.30  – Lancelot 150/100

Cool Conference Cool Jazz from the Cold

Med jazzorkesteret Cool Conference ønsker vi å gjenskape noe av stemningen fra Miles Davis legendariske Birth of the Cool.

Plateopptakene fra denne epoken ble gjort i 1949/1950 og var på mange måter grensesprengende ikke minst på grunn av orkesterets spesielle besetning og klang – med bruk av blant annet horn og tuba.

Bandets musikere var i tillegg til Miles, storheter som Gerry Mulligan, J.J. Johnson, Lee Konitz, Kay Winding og Max Roach.

Lars Gullin, Sveriges legendariske barytonsaksofonist, ble som mange andre skandinaviske musikere tidlig påvirket av 50-tallets Miles Davis.

Hvorfor ikke forsøke å belyse den amerikanske Cool-jazzens påvirkning på skandinavisk Jazz med hovedvekt på Lars Gullins musikk. Ideen til Cool Conference ble dermed skapt.

Bandet har følgende besetning:

Harald Bergersen – Altsaksofon
Biørn Barlo – Barytonsaksofon
Erik Thormod Halvorsen – Trompet/Flygelhorn Kjell Olav Martinsen – Horn.
Harald Halvorsen – Trombone.
Øiivind Westby – Basstrombone
Freddy Hoel Nilsen – Piano
Bjørn Svendsen – Kontrabass
Mads Lægreid Olsen – Trommer

Navnet Cool Conference vekker assosiasjoner til en av Jazzens store stilskapere Lester Young (Prez).

 

Lørdag 5.november kl. 14.00 – Lancelot  150/100

Swing-It

Bandet er kjent for et variert repertoar med jazz og fransk chanson og musette-musikk så vel som jazzversjoner av norske viser.

Morten Fr. Lund som leder bandet og spiller kontrabass, gitar og synger, Lars Gøran, musette trekkspill og gitar, Mads Madsen, fiolin og sang, Øyvin Yri, klarinett – fra tidligere balkan ensemblet og Mons Lunde, trommer

Bandet har spilt ved ulike anledninger på jazzklubber på Østlandet, på den franske ambassaden, Kolben Kulturhus med Torkjell Berulfsen, på Cafe Frølich, Restaurant Justisen og flere steder i Normandie, Bandol og Bordeaux.

Legg igjen en kommentar