Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Jazz i Asker uke 37

PLATESLIPP – THE AHMAD JAMAL PROJECT 

 

Torsdag 14.september kl. 19.30 – Fri entrè


Musikken er en hyldest til den amerikanske jazz pianist Ahmad Jamal og hans elegante arrangementer av kjente jazzstandarder. Fra 1958-1961 spilte Jamal med bassisten Israel Corsby og trommeslageren Vernel Fournier. Denne legendariske triolyden ble beskrevet som både lys og lett swingmusikk. Med frasering og harmonikk fra bebop og samtidig tydelige paralleller til klassisk musikk.

Bassisten Andreas Dreier har samlet sin supertrio nok en gang. Igjen er det arrangementer fra Jamals pianotrio som er oversatt til gitartrio. Med en av Norges ledende jazzgitarister Bjørn Vidar Solli og den australske trommeslageren Adam Pache, så er trioen klar for en eksklusiv og elegant plateslippkonsert. Etter den kritikerroste CD-utgivelsen «Poinciana»(2014) så er The Ahmad Jamal Project igjen klar med ny plate: …. «But Not For Me» (2017). Dette er «feel Good» swingmusikk med kjente temaer fra en av jazzhistorien aller beste pianotrioer.

Bjørn Vidar Solli – gitar Andreas Dreier – bass Adam Pache – trommer

 

 

 

Asker Swing Department spiller på Lancelot, med to av landes beste jazzmusikere som gjester. 

Lørdag 16.september kl. 14.00

På piano, Roy Hellvin og «den nye kometen» Magnus Stefaniassen Eide  på trommer.

Sammen med den faste besetningen,  Gordon Selmer Nord,  trombone, Hans Mathias Thjomoe, Tenorsax og Martin Olav Måseide kontrabass, spiller kvintetten arr. fra de glade femti årene, som mange betegner som – Jazzens gullalder: Det er denne musikken  dere får høre denne dagen.  Så stikk innom da vel.

 

Medlemskap i Asker Jazzklubb – ½ pris ut året.

Jazzpriser på servering. Rabatter på Nasjonale Jazzscene og jazzkonserter i Asker Kulturhus.Kr. 250,- til konto  0539.2621980

Legg igjen en kommentar