Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Jazz i Asker uke 8

Torsdag 23.februar kl.19.30 –Lancelot – Fri entrè

Gla`Jazz med VikaBand

VikaBand

Vika Band ; 7 gutter i sin beste alder, bandet ble startet først på 90-tallet i Vika, Oslo. Medlemmene har solid musikerbakgrunn, og latteren og fleipen er alltid tilstedeværende. Vika Band er i utgangspunktet et ”swingjazz-/gla’jazz”-orkester, kjært barn har mange navn. Bandet har følgende sammensetning: Piano, trommer, bass, gitar/banjo, trompet, trombone og treblås.  Hva er ”gla’jazz”?

Det kan sies like mye å være stemningen som musikken fra New Orleans i forrige århundre. Noen kaller musikken ”glajazz”, andre sier ”Dixieland”.

Det er slik den opprinnelige musikken ble spilt på 50-tallet. Da ble gamle jazzmusikere hentet frem fra glemselen, som en motvekt til datidens ”moderne” jazz………

Gla’jazz har festet seg i folks bevissthet som ”ekte jazz” , det vil si musikk med litt patina. Den nytes best på dansegulvet, eller lett tilbakelent med noe godt å drikke, slik de gjorde det på de brune barene i New Orleans. Det er altså litt av en oppgave vi har gitt oss i kast med ☺

 

 

Lørdag 25.februar kl.14.00 –Lancelot – Fri entrè

Onkel Ernas Raggsokker

turbans

 

Onkel Ernas Raggsokker spiller lavmelt melodiøs og melankolsk jazz fra 40 /50 tallet.

Linda Stormo,  sang og trommer, har sin helt særegene måte å tolke disse fantastiske låtene på. Anders Wiborg Thom, gitar, er en finslepen musiker med lang fartstid i blant annet Frank Znort Quartet og Oslo Radio Orkester. Helge Ellingsen, kontrabass, har spilt i fem tiår og spiller for tiden også i Sandvika Storband. En kontrabassist du bare elsker fra første tone.  Tommy Stensrud, piano og vokal, spiller også i Oslo Radio Orkester og har spilt hele livet.

Onkel Ernas Raggsokker er ikke særlig glad i humor, og et hvert tilløp til slikt vil umiddelbart slåes hardt ned på.

.

.

.

.

 

Legg igjen en kommentar