Ungdomsjazz med DEJAZZLE

DEJAZZLE    ASKER, NORGE – Dejazzle, en talentfull gruppe på seks 17-åringer, bringer sin unike og sosiale tilnærming til jazz til Asker- og Bærum-området.

Dejazzles ferske tolkning av klassiske jazzlåter passer perfekt til enhver anledning, fra sofistikerte cocktailfester til intime middager. Gruppen består av to gitarister, en bassist, en pianist/trompetist, en vokalist/gitarist og en trommeslager, hver med sin egen unike stil.

Til tross for sin unge alder, har Dejazzle allerede bygget opp en imponerende repertoar av jazzstandarder og moderne hits, inkludert mye musikk fra jazzlegender som Pat Metheny og Grover Washington Jr.

Jazz i Asker uke 22

 Torsdag 1.juni kl. 19.30 – Lancelot

Løs snipp

Reidar Myhre på Saksofon er mann med en lang musikerkarriere bak seg. The Gamblers på 60-tallet, Reidar Myhres Orkester, Arman Sumpe Dur Express/Popol Vuh. Han har jobbet med utallige band og samarbeidet med artister fra hele verden. Reidar spiller alt fra sopran til baryton saksofon, og er et oppkomme av gode musikerhistorier

Philip Kruse på Trompet, Flygelhorn og vokal. Orkesterleder, musiker, komponist, arrangør, dirigent, produsent og musikkforlegger. En markert profil i norsk musikkliv siden begynnelsen av 70-tallet. Han har utgitt plater, komposisjoner, arrangement og bøker, og innehatt sentrale verv i bransjens organisasjoner. Freddy Hoel-Nilsen er en meget ettertraktet pianist i hovedstadens freelance-miljø. Han har en lang profesjonell karriere, og imponerer alltid med sitt virtuose og svingende spill. Bjørn Kruse på Bass. Fra 1972 var Bjørn lenge aktiv som jazzmusiker (saxofon / bass), arrangør, produsent og studiomusiker). Han er nå professor emeritus i komposisjon ved Norges musikkhøgskole. Rune Tollefsen på Slagverk opptrådte med flere topporkestre på 70 og 80 tallet. En rutinert og populær musiker som fremdeles spiller i mange band.

Musikkstilen tar utgangspunkt i den lyttervennlige vestkystjazzen, men musikalske krumspring og improviserte innfall i samspill med publikum er ikke til å unngå. Kveldens konsert vil ha et spesielt fokus på komponisten Henry Mancini.

Velkommen til en uhøytidelig stund med Løs Snipp!

 

 

Lørdag 3,juni  14.00 – Lancelot

Gitarist og vokalist Lars Wagle med band

Gitarist og vokalist Lars Wagle har vært aktiv musiker siden 70-tallet.

Høsten 2010 ga han ut sitt første album,” Keep On Walking” som inneholder 11 selvskrevne låter. Innspillingen ble gjort i Irland sammen med gitarlegenden Henry McCullough og hans band. Henry McCullough er bl.a. kjent fra Paul McCartneys Wings og Joe Cocker Grease Band.

Her er et utdrag av omtalen fra Nordic Records i forbindelse med utgivelsen av debutplaten:
”Wagles musikalske uttrykk blir sammenlignet med og betegnet som en krysning av Mark Knopfler og Joe Cocker. I landskapet mellom rock og blues, trygt akkompagnert av Wagles stødige hånd på gitar, serveres elleve sterke sanger og en stilart som må sies å være en mangelvare i artist-Norge. ” Keep On Walking” er i hovedsak influert av amerikanske låtskrivertradisjoner og inneholder et friskt, modent lydbilde. Wagles karakteristiske stemme underbygger albumets jordnære og melodiøse grunntoner.”

Lars Wagle har i etterkant gitt ut albumet” On the track” i tillegg til noen singler. Dette er også eget materiale og er tilgjengelig på alle streaming-plattformer. Wagle, har holdt jevnlig konserter siden 2010 og stiller med erfarne musikere. Det vil bli presentert et bredt utvalg av Wagles låter samt noen cover låter.

Jon Dag Skagmo, Hammondorgel.

Bjørn Jacobsen, Bass og vokal.

Petter Johansen, Trommer og vokal.

Lars Wagle: gitar og vokal.

Billetter  200,-

Jazz i Asker uke 21

Torsdag 25.5 kl. 19.30 – Lancelot

Jazz Society Quintet

Tore Krok Nielsen Altsaks, Odd Rogne, Flygelhorn  – Jon Sverre Berg, Piano – Bjørn Svendsen, Bass –  Finn Torgersen. Trommer – Guro Høimyr, Vokal

 

Lørdag 27.5 kl. 14.00 – Lancelot

Dejazzle

Et bilde som inneholder klær, person, mann, sko Automatisk generert beskrivelse

Dejazzle er fra Asker og er en talentfull gruppe på seks 17-åringer, bringer sin unike og sosiale tilnærming til jazz til Asker- og Bærum-området.

Dejazzles ferske tolkning av klassiske jazzlåter passer perfekt til enhver anledning, fra sofistikerte cocktailfester til intime middager. Gruppen består av to gitarister, en bassist, en pianist/trompetist, en vokalist/gitarist og en trommeslager, hver med sin egen unike stil.

Til tross for sin unge alder, har Dejazzle allerede bygget opp en imponerende repertoar av jazzstandarder og moderne hits, inkludert mye musikk fra jazzlegender som Pat Metheny og Grover Washington Jr.

Jazz i Asker uke 20

Torsdag 18.mai kl. 19.30 – Lancelot

Edit Skattør kvintett

Kvintetten byr på en herlig og forfriskende vårlig coctail av verdenskjente låter fra jazzens gullalder – som aldri går av moten!
Melodier er fremført i et intimt format som løfter kulinariske opplevelser i nye høyder!

Musikere:
Edit Skattør, vokal
Lorenzo Nardocci, piano
Roger Williamsen, bass
Øyvind Nypan – gitar
Erik Engen, trommer

 

 

Lørdag 20.mai kl. 14.00 – Lancelot

Yo Miyata med venner

Yo Miyata synger og spiller altsaksofon. Han vil tilby et allsidig  repertoar for publikum som ligger deres hjerter nærmest, nemlig evergreens.

Yo er ikke minst kjent for å skape trivsel og munterhet med sin japanske introduksjonssang «Sukyjaki», som nærmest er blitt et varemerke for Asker Jazzklubb.

I 2020 ble han tildelt Asker Jazzklubbs hederspris.

«Line up»:Kjell Hommelstad gitar, Ivar Jemterud bass, Bjørn Peter Torgersen trommer og Ole Petter Jupskås gitar og vokal

 

 

 

Billetter: 150 / 100

Tre Turister med «Jazz på norsk»

Det er eviggrønne norske og internasjonale slagere – de fleste med norsk tekst. «Walking my baby back home» blir til «Sakte vi går gjennom by’n», og «A Nightingale sang i Berkly Square» blir en hyllest til Oslo: «Når lysene tennes på Karl Johan». Osv.

«Tre Turister» Kjent fra bl.a. Ytre Suløen  Jass- Ensemble og Royal Garden med Jan Inge Melsæter trombone og vokal,  og  fra Asker Jazzmiljø Børge Tronrud saksofon og vokal, Harald Skogli tangenter

Kardamilie Internasjonal Jazz Festival 2023

Alt klart for den niende Kardamili International Jazz Festival på Peloponnes i Hellas

 

For niende gang kan Sarpsborg Jazzklubb med sine samarbeidspartnere New Orleans Workshop, Asker Jazzklubb,  og View Travel ønske velkommen til Kardamili International Jazz Festival og årets dato er 19.-28. mai.  Festivalen arrangeres i den lille sjarmerende landsbyen Kardamili (400 innbyggere) som befinner seg i området Mani, 5 mil sør for Kalamata, hovedstaden og den største byen i regionen Messinia på Peloponnes.

Stor eksport av Norske musikere til Hellas med et stort internasjonalt publikum.

44 norske musikere og vokalister står på plakaten under årets festival i tillegg til band og musikere fra Hellas, USA, Scotland, Sverige, Tyskland, Østerrike og England. Over 120 musikere deltar på festivalen fordelt på 76 arrangementer på 32 ulike spillesteder.

Fra Norge setter Apollo opp et eget festivalfly  21. mai til Kalamata, og  i tillegg kommer det ca 150 stk fra Norge som reiser via Athen. Men festivalen er internasjonal med mange publikummere hovedsakelig fra England, Tyskland, Nederland, Frankrike, USA, Østerrike, Sverige og hovedtyngden kommer selvsagt fra Hellas.  Mange tilreisende grekere fra hele Hellas kommer, og festivalen har fått god presse i de fremste mediene, TV, radio, aviser og ikke minst mange forskjellige nettsteder i Hellas.  Besøket på festivalen de siste åra har ligget på ca. 12.000.

 

I år vil den Norske Ambassaden i Hellas nok en gang være til stede i Benaki Museum/The Leigh Fermor House. Denne gang på konserten med Marlen Tjøsvoll trio.

Man finner mange innslag på u-tube fra tidligere festivaler. Søk på Kardamili

Jazz i Asker uke 19

Torsdag 11.mai kl. 19.30 – Lancelot

Big Chief Jazzband

Big Chief Jazzband består av Harald Bergersen (klarinett og saxofon), Petter Falch (trompet), Ole Reitan (trombone), Arild Berger (piano), Bjørn Svendsen (bass) og Olav Gustafsson (trommer og vokal).
Bandet ble stiftet for 71 år siden. Besetningen har naturlig nok forandret seg gjennom disse år. Dagens besetning er heller ikke ungdommer lengre. De er blant landets mest erfarne og dedikerte musikere

 

Lørdag 13.mai kl. 14.00 – Lancelot

Tribute to Frode Thingnæs med Gamle Sandvika Storband

Gamle Sandvika med ny konsertserie, «Tribute to Frode Thingnæs» med Øyvind Brække som solist. Frode Thingnæs var Norges mest kjente trombonist i tillegg til at han skrev musikk og ledet mange forskjellige orkestere. Han døde for ti år siden og Gamle Sandvika storband er først ute med en konsertserie for å hylle ham.

 

BILLETTER SELGES I DØRA, ELLER PÅ:

www.tikko.com

For å være sikker på sitteplass på Lancelot, kan du ringe tlf 66 78 54 88

Tilbud: Medlemskap i Asker Jazzklubb 2023: kr. 450 til konto 0539.57.02116 eller til Vipps 73423 eller kjøp medlemskapet samtid med billettkjøpet. Du får rabatt på billetter, dagens rett og drikke.

STØTT KLUBBEN VIA NORSK TIPPINGKunder kan bli grasrotgiver, og Asker Jazzklubb vil  motta inntil 7% av spillerinnsatsen. Gjennom Grasrotandelen fordeler Norsk Tippings kunder store beløp til lokale klubber og foreninger. Du bestemmer selv hvilket lag eller forening som skal få et beløp tilsvarende sju prosent av innsatsen.

Oppgi Asker Jazzklubb som Grasrotmottaker og støtt levende musikk!  

Lise Hvoslef Kvintett

Lise Hvoslef synger jazzens standardsanger oversatt til norsk. Sånn høres de helt nye ut.

Jazzens standardlåter og pophittene fra «the great american songbook» har stadig aktualitet og sangene er fortsatt populære blant folk flest. Men det er viktig å gjøre nye ting med dem. Lise Hvoslef er en som gjør det. På det nye albumet En egen ro finner vi en rekke låter fra tidligere tider, gjendiktet til norsk. Sånn høres de helt nye ut. Torsdag 9. november kommer hun til Asker Jazzklubb sammen med et stjernelag av musikere.

Lise Hvoslef – vokal, Ellen Brekken – bass, Magnus Sefaniassen Eide – trommer, Kristoffer Kompen – trombone og Erlend Slettevoll – piano

Utdrag fra anmeldelser:

«De gamle standardlåtene, med sin egne ro. Lise Hvoslef gjør dem imidlertid på sin helt egen måte – på norsk. Tekstene er oversatt av den anerkjente lyrikeren Kristin Storrusten. En ting å sette sitt preg på standardsangene med stemmens personlige egenskaper. Når de får norske tekster blir de virkelig nye. – Jeg opplever at man lytter til tekst på en annen måte når den er på morsmålet, sier Hvoslef. At hun har helt rett i dette har vi hørt utallige eksempler på i andre sjangere. …dette er tidløs musikk som holder seg godt, ikke bare i måneder, men år. For som hun synger i «Ikke nå og da»: «Det her ække nå og da, det er alltid»… (Geir Rakvaag, Dagsavisen 26/06/2022).

«…måten Hvoslef flytter inn i tekstene og universene med sin varme, inderlige og ærlige stemme og tilnærming, gjør at dette «utspilte» stoffet får et helt nytt liv. Med sine tjukke l-er, ær´ke og ekte østlandsdialekt er det noe djupt personlig over måten Hvoslef presenterer dette tidløse materialet…» (Tor Hammerø 23.06.2022).

«Det er pussig hvordan jazzens standardlåter og pophittene fra «the great American songbook» har stadig aktualitet. «Alle» ungjazzerne på studie-instituasjonene har ifølge ryktebørsen igjen omfavnet tradisjonen, og sangene er fortsatt populære blant folk flest. Men det er viktig å gjøre noe nyte ting med dem. Lise Hvoslef er en som gjør det. På det nye albumet En egen ro finner vi en rekke låter fra tidligere tider, gjendiktet til norsk i samarbeid med poet og forfatter Kristin Storrusten, fremført med glassklar diksjon. Hun plukker fra øverst i gullhaugen med klassikere som «Moon River» og ´Round Midnight», men går også egne veier med tittelkuttets hyllest til Radka, Arild og Nikki Giovannis «A Certain Peace». «…Bandet er også helt strøkent…». «…Klart det blir fint…»

 (Audun Vinger, sommerutgaven av Jazznytt 2022).

Arrangert med støtte fra Norsk jazzforum og

Fond for utøvende kunstnere

Jazz i Asker uke 18

Torsdag 4.mai kl. 19.30 – Lancelot

Blended Horns hyller bass kongen Erik Amundsen

 

Denne torsdagen er viet jazzbassisten Erik Amundsen og hans musikk. Sekstetten Blended Horns spiller Amundsens smektende og spreke arrangementer, og vi gir god plass til Finn Amundsen som vil gi et portrett av sin far ispedd noen gode radioopptak. Se frem til herlig musikk og spennende jazzhistorie.

Blended Horns:

Svein Helge Birkeflet: trb, Stig Solheim: trp, Børge Tronrud: ts, Per Øystein Funderud: p, Harald Skogli: b, Finn Torgersen: tr.

Finn Erik Amundsen i samtale med Børge Tronrud

 

Lørdag 6.mai kl. 14.00 – Lancelot

BOGGIANI STEFANO TRIO

Stefano Boggiani er en italiensk gitarist og komponist som flyttet til Oslo i fjor sommer. Han er nå innskrevet på en Jazzgitarmester ved NMH, hvor han studerer hos Lage Lund. Han er involvert i flere musikalske prosjekter både i Norge og Italia. I musikken hans, alltid balansert mellom komponert og improvisert materiale, vil du høre en sterk innflytelse fra blues- og rockeakt, samt en spontan research for fri improvisasjon og samspill.  Band sammensetningen kommer.

Stefano Boggiani – electric guitar
Erlend Olderskog Albertsen – double bass
Markus Kristiansen – drums

Kommenede konserter

Tirsdag 9. mai kl. 14.00 – Prøysen-Jazz – «Dynamitten» i Sætre Innbyggertorg
Torsdag 11.mai 19.30 –  Big Chief Jazzband
Lørdag 13.mai kl. 14.00 –   «Tribute to Frode Thingnæs» med Øyvind Brække og Gamle Sandvika Storband

BILLETTER SELGES I DØRA, ELLER PÅ:

www.tikko.com

For å være sikker på sitteplass på Lancelot, kan du ringe tlf 66 78 54 88

Tilbud: Medlemskap i Asker Jazzklubb 2023: kr. 450 til konto 0539.57.02116 eller til Vipps 73423 eller kjøp medlemskapet samtid med billettkjøpet. Du får rabatt på billetter, dagens rett og drikke.

STØTT KLUBBEN VIA NORSK TIPPINGKunder kan bli grasrotgiver, og Asker Jazzklubb vil  motta inntil 7% av spillerinnsatsen. Gjennom Grasrotandelen fordeler Norsk Tippings kunder store beløp til lokale klubber og foreninger. Du bestemmer selv hvilket lag eller forening som skal få et beløp tilsvarende sju prosent av innsatsen.

Oppgi Asker Jazzklubb som Grasrotmottaker og støtt levende musikk!  

© Asker Jazzklubb