Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Monica Zetterlund uke i Asker – uke 25

MonicaZ Vals – en hyllest til Monica Zetterlund

Torsdag 18.juni kl. 19.30 – fri entrè

MonicaZ Vals1

 

Stina Stenerud – vokal, Palle Wagnberg – B3, Eirik Berg Svela – gitar  og Erik K. Jøkling – trommer

Dette superlaget setter hovedfokus på den folkekjære svenske jazzlegenden Monica Zetterlund. Stina har en stemme som kler Monicas jazzstil meget godt, og med dette råbra kompet vil hun by publikum på et stort knippe sanger som er gjort kjent av den svenske verdensartisten.

Monica Zetterlund (1937 – 2005) gjorde stor suksess både i Norden og i verden for øvrig, ikke bare som sanger, men også som filmskuespiller. Filmen om henne, Monica Z, har gjort stor suksess etter at den hadde premiere høsten 2013. Mange av plateinnspillingene hennes innen jazzsjangeren er blitt stående som historiske klassikere.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=tHkXUctEDss

.

 

 

Monica Zetterlund Ensemble

Lørdag 20.juni kl. 14.00 – fri entrè

gro1 Bjønnes

I denne konserten skal vi hylle den svenske jazz sangerinnen Monica Zetterlund.

I år er det 10 år siden Monica gikk bort (12mai. 2005) men hennes musikk er så sannelig ikke blitt borte. Hennes elegante tolkninger av både svenske viser og engelske jazz standarts har satt tydelig spor. Hun er i dag høyt elsket for hendes avslappet stemmebruk med fokus på sound og klanglig innlevelse. Og et personlig særpreget som har rørt en hel verden.

Fra midt på 1950 tallet gjorde den unge Monica seg bemerket med låter som: «Sakta vi går genom stan», «Visa från Utanmyra», «Sista jäntan», «Trubbel» hvor hun jobbet blant andre sammen svenske sangskrivere som Evert Taube og Olle Adolphson og jazzpianisten Jan Johansen.

Samtidig ønsket hun å lære de klassiske amerikanske jazzstandard låtene. På 1960 tallet jobbet hun med både Louis ArmstrongStan Getz og Quincy Jones. I 1964 innspilte hun platen “Waltz for Debby” sammen med Bill Evans trio som ble en av jazzhistoriens mest kritikerroste legendariske jazz plater.

Monica Zetterlund kom langt omkring I hennes kunstnerliv. Utover å synge i adskillige orkestre og sjangre så deltok hun også i Eurovision Song Contest I 1963 med låten «Winter City», og jobbet som skuespiller i 20 svenske spillefilm og tv-serier.

«Monica Zetterlund Ensemble» har base i Kongsberg. Hvor både Gro, Helge og Andreas underviser/synger/spiller/dirigerer…

Gro Bjørnnes – vokal, Helge Flatland ­– piano, Erik Jøkling – trommer og Andreas Dreier – kontrabass

.

.

.

Legg igjen en kommentar