Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Kulinarisk jazz-helg på Svalbard 5. – 8. februar 2016

Bli med på verdens nordligste jazzfestival

Svalbard 1

Den 19. Polarjazz festivalen går av stabelen første helg i februar 2016. Siden 1998 er verdens nordligste jazzfestival blitt arrangert i Longyearbyen på Svalbard. Dette er en helt unik musikkfestival som innbyggerne, tilreisende publikum og ikke minst artister, setter stor pris på – og stadig vender tilbake til. I løpet av årene som har gått har et mangfold av Norges beste jazzutøvere og andre musikere besøkt Polarjazz. I dag er musikktilbudet under Polarjazz ikke bare tilpasset et jazzfrelst publikum, men et tilbud om varierte musikkopplevelser i polarnatten.

Dag 1: Ankomst Longyearbyen og Polar-Jazz

Vi flyr fra Oslo Lufthavn kl 09:00 direkte til Longyearbyen og lander kl 11:55. Husk på at Svalbard ligger utenfor Schengen-området. Det betyr at alle som besøker Svalbard må ta med seg pass. På flyplassen blir vi hentet og kjørt til Radisson Blu Polar Hotel.

Ved ankomst til hotellet går vi først til lunsj i hotellets restaurant. Der vil vi også få litt praktisk informasjon om vårt opphold på Svalbard. Deretter setter vi av god tid så deltakerne skal få installert seg på rommene sine og kanskje få forfrisket seg litt. Det vil også bli tid hvis noen ønsker å kikke litt rundt i sentrum av byen.
Nå er det jo slik at solen har kommet tilbake i Tromsø på denne tiden etter å ha vært borte i et par måneder, men på Svalbard er det fortsatt polarnatt. Sagt på en annen måte er mulighetene til å se et spektakulært nordlys dobbelt så store på den tiden av året vi er der.
Vi får en tre-retters middag i hotellets restaurant får vi går til vår første konsert.

Dag 2: Hundeslede-tur og jazz

Etter frokost skal vi få oppleve villmarken på Svalbard. Vi blir hentet på hotellet og tatt med til hundegården der vår guide vil gi oss en innføring og gi oss nødvendig ytterklær og støvler. Guiden har også med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.
Vi skal få kjøre vårt eget hundespann gjennom Bolterdalens spennende og varierte landskap! Hundekjøring er en fantastisk og autentisk måte å oppleve Arktis på, og denne turen vil gi deg en utmerket introduksjon til hundekjøring og gleden av å jobbe med polarhunder. Guiden vil kjøre først sammen med to gjester, og dere kjører deretter 2 og 2 på hvert hundespann, og deler på å kjøre sleden og sitte på. Vi følger elveleiet som bukter seg frem og tilbake i Bolterdalen, omgitt av vakre fjell. Det er store muligheter for å se Svalbardreinen på denne turen, og kanskje er vi også så heldige å se Svalbardrype og polarrev i tillegg. Vi vil stoppe flere ganger i løpet av turen for å ta bilder. På Scott Turner breen vil vi snu sledene og sette kurs tilbake til hundegården. Tilbake i hundegården hjelper vi til med hundene, før guiden serverer en kopp te eller kaffe, og viser oss det nyeste valpekullet.

Krav til deltakere: Du trenger kun å være i gjennomsnittlig fysisk form for å delta.

Tilbake på hotellet får vi en god lunsj. Deretter vil det være tid til å rusle litt rundt i Longyearbyen på egenhånd.
Middagen spiser vi på hotellet, før vi finner stedet for kveldens konsert.

Fantastisk musikergalleri

Foruten Silje Nergaard som deltok i 2014, finner du her noen av utøverne som deltok i 2015:

Bo Kaspers Orkester regnes som et av Nordens mest hyllede liveband og bestselgende band. Svenskene har i løpet av to tiår skapt et skandinavisk soundtrack med deres sofistikerte blanding av pop, jazz og latinamerikansk musikk.

Vidar Johnsen er nok for veldig mange musikkelskere mest kjent for sin rolle som frontfigur i Haugesunds-gruppen VAMP, hvor han jobbet som vokalist fra sommeren 1999 til november 2006.

Árstíðir er et islandsk indie-folk band som spiller klassisk, progressiv rock. Gruppa ble dannet i 2008 og har gitt ut to studioalbum (2009 og 2011), og en remiks EP (2012), som alle har fått gode kritikker, og de har spilt for fulle hus over hele verden. Bandet har nettopp utgitt sitt tredje studioalbum «Hvel», som er spilt inn i en gammel, nedlagt kraftstasjon i Reykjavik.

Dag 3: Snøscooter, lunsj i Camp Barentz og kvelds-konsert

Etter frokost skal vi på tur med snøscooter. Vi blir hentet på hotellet.
Stjernehimmel, måneskinn og nordlys lyser opp det trolske landskapet – en garantert stemningsfull opplevelse! I denne perioden er øya uten sollys døgnet rundt, men månen skinner gjerne så sterkt at lyset kaster skygger i snøen. Når sola er mer enn 6 grader under horisonten blir Longyeardalen et trolsk univers opplyst kun av gatelykter, nordlys og måneskinn som glitrer i snøen. Dette gir en helt særegen stemning. Du får en følelse av mystikk, og en visshet om at du er utenfor allfarvei. I mørketiden er det dobbelt så stor sjanse for å se nordlyset! Svalbardreinen sparker i snøen for å se etter noe å spise, og polarreven lusker rundt i mørket. Vi stopper på Camp Barentz hvor vi får servert varm lunsj og drikke, før vi setter kursen tilbake mot Longyearbyen.
Hvis du er usikker på om du vil mestre snøscooter, kan du gi oss melding om det. Det vil være mulig å være passasjer. I følge den informasjon vi har fått, passer dette for de fleste uten tidligere snøscooter erfaring. Lett og flatt terreng.
Før turen får vi en briefing fra vår guide, tildelt snøscooterdress, snøscooter-støvler, hansker, hjelm og balaklava/ansiktsmaske. Vår guide har med alt nødvendig sikkerhetsutstyr. Det kreves førerkort for bil eller motorsykkel for å kjøre snøscooter, husk også at førerkortet skal tas med under scooterturen. Kjøring under påvirkning av alkohol aksepteres ikke, vegtrafikkloven gjelder også for snøscooterkjøring. Vi anbefaler at du ifører deg varmt ullundertøy, varm ytterbukse og solid ullgenser under scooterdressen.
Etter at vi har kommet tilbake til hotellet, får vi noen timer til å fordøye opplevelsene, før vi går til middag på Restaurant Nansen.
Deretter skal vi være med på den avsluttende jazz-konserten.

Dag 4: Retur til Oslo

Etter frokost vil det være tid til en siste liten runde i Longyearbyen til kanskje litt shopping.
Deretter blir vi hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Flyet går kl 13:35 og vi lander på Gardermoen kl 16:35.

Hørtes dette spennende ut?

Prisinformasjon

Prisen på denne opplevelses-reisen: Kr 11 347,- (enkeltromstillegg: kr 1 790,-).

I prisen inngår:

 • Fly Oslo-Longyearbyen t/r
 • Overnatting i tre døgn på Radisson Blu Polar Hotel.
 • Måltider:

o   3 frokoster

o   3 Lunsjer

o   3 middager

 • Alle inngangsbilletter på de steder som vi besøker i henhold til programmet.
 • Alle konsertbilletter.
 • Per-Erik Holmquist Lie kommer til å være reiseleder og med fra Gardermoen
 • Gruppen vil være eksklusiv og normalt ikke over 15 personer, så det er lurt å være tidlig ute.
 • Har du spørsmål kan du gå inn her: Spørsmål
 • Påmelding gjør du ved å gå inn på dette påmeldingsskjemaet: Påmelding
 • Dersom du ikke har reiseforsikring anbefaler vi at du skaffer deg det. Vår forsikringsforbindelse er Europeiske Reiseforsikring. Ønsker du å bruke dem kan du gå inn på lenken:
  Europeiske Reiseforsikring

Generelt om reisen:

NB! Frist for påmelding er: 15. oktober

 

.

.

 

Legg igjen en kommentar