Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Søndagsjazz med et av landets hotteste jazzband PIXEL Søndag 9.november kl 18.00 Radar Scene

Pixel_bilde1-922x615-1Pixel er blitt hyllet i musikkpressen som en av de mest spennende jazzbandene for tiden. Bandet ble kåret til «årets band» 2013 av Dagsavisen og spilte på By:larm 2014.

Pixel er et ung norsk band som har gjort en kometkarriere og blitt et av landets «hotteste» band med et voksende og variert publikum. Det har klart kunststykket å bli signert av det prestisjetunge amerikanske plateselskapet Cuneiform Records.

Pixel er et energisk indie-jazz band ledet av den talentfulle 25-årige bassist/vokalist Ellen Andrea Wang. Kvartetten er et forlokkende og allsidig band innen improviserende musikk. Ved å kombinere indie-rockens energi med improvisatorisk fleksibilitet i en post-bop kombinasjon, bryter Pixel ned kjente musikalske elementer og danner nye kombinasjoner i originale lydlandskap. Pixel har samme instrumentering som de kjente og epokeskapende jazzkvartettene til Gerry Mulligan og Ornette Coleman. Som sine forgjengere, utnytter bandet til det fulle den harmoniske friheten mangelen på et akkordinstrument gir. Pixel utmerker seg spesielt fordi de tillater hverandre å utforske sine individuelle spilleutrykk og sterke stemmer.

I Pixel kombinerer bandleder Wang, sammen med saksofonist Harald Lassen, trompetist Jonas Kilmork Vemøy og trommeslager Jon Audun Baar, indie-rockens energi med improvisatorisk fleksibilitet i en post-bop-pop kombinasjon.

Medvirkende:
Ellen Andrea Wang – vokal/bass,
Jonas Kilmork Vemøy – trompet,
Harald Lassen – saksofon,
Jon Audun Baar – trommer

«Vellykket miks av eksperimentell jazz og pop» – DN Magasinet, Audun Vinger

190/145 til jazzklubben

Legg igjen en kommentar