Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

«The Unkonwn Count Basie» med Grav Storband og Marius Tobias Hoven – Torsdag 30.10 kl. 19.30

Plakat A4 LancelotBli med på en musikalsk reise gjennom Count Basies ukjente repertoar!

De fleste storband med respekt for seg selv spiller arrangementer fra Count Basies storband.

Stort sett har det imidlertid vært de samme melodiene og arrangementene, ofte av Sammy Nestico, som går igjen konsert etter konsert.

Årsaken er ikke at det ikke finnes flere enn disse “gjengangerne” som musikalsk holder mål i dag, men at andre Basie arrangement har vært vanskelige å få tak i.

Grav Storbands Bjørn Petersen har imidlertid klart å få tak i en rekke Basie arrangement som sannsynlig aldri har vært spilt av norske storband.

Melodier hentet blant annet fra «Kansas City Suite», skrevet og arrangert av mesterarrangøren og saksofonisten Benny Carter, og Oliver Nelson Basie prosjekt «Afrique».

Om du liker Count Basie, så vil du like for eksempel «Hobo Flats», «Miss Missouri» og «Meetin’ Time» selv om titlene er ukjente.

Storband har ofte en tendens til å spille sterkt hele tiden, noe som kan være slitsomt. Basie var imidlertid en dynamikkens mester og disse arrangementene krever et storband som kan spille pianissimo. Noen partier i denne konserten stiller faktisk krav til «lydstyrken» fra publikum!

«The unknown Count Basie» er en konsert like mye for deg som har hørt og vet mye om jazz som for deg som bare liker melodiøs svingende storbandmusikk.

 

Legg igjen en kommentar