Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Atle Hammer Kvintett

Torsdag 10.juni 2010 kl. 19.30 – Asker Jazz Café – Lancelot

 Atle Hammer Kvintett

 Atle er ikke en mann av store ord, men han er en jazzmusiker som lar hornet og musikken tale for seg.

Atle Hammer Kvintett består av:
Atle Hammer – trompet, flygelhorn 
Rune Nicolaysen – tenorsaksofon 
Freddy Hoel Nilsen – piano 
Carl Morten Iversen – bass 
Lars Erik Norum – trommer

Rune Nicolaysen er kjent fra flere storbandsammenhenger som Sandvika Storband, Oslo 13 og Oslo Groove Company, og har spilt med bl.a. Kjell Karlsen, Paul Weeden og Jens Wendelboe. På platen Fuglen kan du høre ham med Torstein Ellingsen og Ole Morten Vågan. 

Freddy Hoel Nilsen er kjent som 1 amanuensis fra NMH og har spilt med en rekke toppnavn. Deriblant Jens Wendelboe, Helge Hurum og  Frode Thingnæs for å nevne noen. Hans swingende pianospill er unikt. For tiden spiller han i en rekke jazzband og storband. 

Carl Morten Iversens legendariske presise basspill hører du blant annet med Magni Wentzel og Jon Eberson, og du kan på platene Jazz for men og Standards høre ham i duo med Jon Eberson. 

Lars Erik Norum er en hardt-swingende trommeslager med sterke røtter i Mel Lewis tradisjonen. Han spiller med en rekke jazzband, og har spilt/spiller med med bl.a. Oslo Workshop Big Band, Oslo Storband, Storeslem, Sharp Nine, Helge Hurum, Frode Thingnæs, Erling Wicklund og Lars Jansson for å nevne noen. 

Kvintetten har sin basis i kjente jazzlåter, men som ikke spilles for mye for tiden. Låter som er skrevet av blant andre Freddy Hubbard, Art Blakey and the Jazz Messengers, Joe Henderson, Dexter Gordon, tidlig Miles Davis og latino.

Atle Hammer    Rune Nicolaysen    Carl Morten Iversen    

Legg igjen en kommentar