Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Lørdag 2.3.13 14.00 – Five shades of Sax – Verdenspremiere i Asker

 Verdenspremiere i Asker!


Five shades of Sax: «A Tribute to Benny Carter»

Benny Carter (1907-2003) var ikke bare en av verdens beste altsaksofonister, han var også en ekstremt dyktig arrangør. Det som imidlertid gjorde hans storbandarr helt spesielle, var hans mesterlige måte å skrive for saksofonene. Den svenske storband- lederen og arrangøren Sven- Olof Walldoff, som også arrangerte for ABBA, var en stor beundrer av Benny Carters arrangørkunst. På oppfordring av sin norske venn, altsaksofonisten Jan Martinsen, skrev han på nittitallet over en periode nesten 50 arrangement for fem saksofoner og komp i Benny Carters ånd.

Asker Jazzklubb har fått tilgang til disse arrangementene. Fordi bare et fåtall av Benny Carters arrangement  er kommersielt tilgjengelig, er dette virkelig en musikalsk skatt.
 På Asker Jazzklubbs initiativ ble «Five Shades of Sax» startet, slik at alle de som ikke leser partiturer, også kan få glede av disse flott arrangementene.
Dette er utpreget melodiøse låter som «Ain’t misbehavin’», «Mood Indigo», «Over the rainbow» og Charlie Chaplins «Smile».

Den nye tilveksten i Askers frodige jazzhage og består av:
Bjørn Petersen barytonsax og klarinett, Steinar Tamsfoss altsax og klarinett, Jan Martinsen altsax, Olaf Boberg tenorsax, Gunnar Knudsen tenorsax, Lars Erik Furu piano, Harald Skogli bass og Frode Mortensen trommer.

Oppvarmingsbandet  «The Jazz Tourist» starter 13.30

«The Jazz Tourists» er et band bestående av ungdommer på 13-14 år fra Kongsberg. Trods sin unge alder har de allerede rukket å få erfaring fra ulike sjangre i forskjellige grupper. Fra å ha spilt en del rockemusikk, så har de i år samlet seg rundt Jazz/funk/soul. Vokalisten er byttet ut med blås og elbassen er blitt til en kontrabass. Dette er unge talenter som gir håp for jazzkonserter også i fremtiden.

Et tips til slutt: Bestill bord for her blir det fullt!

Legg igjen en kommentar