Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Fredag 8.3.13 19.30 – Svante Thuresson med Oslo Storband

Fredag 8.mars er det duket for stor happening på Asker Jazzklubb, Lancelot, når  Sveriges fremste jazzsanger og entertainer Svante Thuresson entrer scenen. Han blir akkompagnert av Oslo Storband under ledelse av Helge Hurum.  Det er med andre ord to giganter i norsk og svensk jazzliv som setter hverandre i stevne denne kvelden – begge i sitt 76. år.

Svante Thuresson burde være godt kjent, og har en trofast tilhengerskare i Norge. Han tilhører Sveriges jazzelite, men han har også lenge hatt en sentral plass i svensk underholdningsliv generelt. Opprinnelig var Thuresson trommeslager, men i begynnelsen av 1960-årene begynte han karrieren som vokalist. Han har reist land og strand i Sverige med ulike jazzkonstellasjoner og har hatt gleden av å samarbeide med noen av verdens største jazzmusikere som for eksempel Art Farmer, Toots Thielemans og Lee Konitz. Svante Thuresson har samtidig vært aktiv på Sveriges revyscene og hatt en rekke plasseringer på Svensktoppen opp gjennom årene. I dag er Thuresson også pedagog.

Helge Hurum er musiker og komponist og regnes som en av Norges fremste storbandledere. Kanskje mest kjent for å ha ledet Radiostorbandet i NRK i en årrekke. Han har gjestet festivaler i inn- og utland og har blant annet opptrådt med Clark Terry Big Band ved Montreux Jazz Festival. Hurum har ledet Oslo Storband i over 25 år, og bandets medlemmer er en blanding av profesjonelle musikere og dyktige amatører, mange med aner nettopp fra radiostorbandet på 80-tallet. 

Alt ligger til rette for en stor musikalsk opplevelse i Askerjazzens storstue, Lancelot fredag kveld. Konserten starter klokken 19.30.

200/150

 

Legg igjen en kommentar