Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Lørdag 27. oktober 2012 kl 14:00 – Laila Dalseth med Drammen Storband Asker Jazzklubb

Dagens utgave av Drammen Storband startet opp i fjor.  Bandet består av en blanding av profesjonelle musikanter og dyktige amatørmusikere og har et høyt ambisjonsnivå . Stilmessig befinner bandet seg i en moderne, svingende stil med røtter til Count Basie, Buddy Rich m.fl. Har hittil spilt i hjembyen og tar med denne konserten  spranget ut den store verden og beveger oss over fylkesgrensen til Asker. De har som mål å samarbeide med dyktige solister, og har for denne konserten fanget Laila Dalseth, en legende i norsk jazz. 

 

 

 

 

 

 

Laila Dalseth – på jazzscenen i over 50 år!

1. mai 1954 stod en pike på tretten og et halvt år på en scene i Nygårdsparken og sang «You belong to me». Noen særlig sceneskrekk hadde hun neppe. Hun hadde allerede erfaring både fra Bergens Barneteater og radioopptreden.  Denne gang var det en amatørkonkurranse om å gjøre – og unge Laila vant.  Dette ble innledningen til en foreløpig 50 års karrière på den bergenske, norske og internasjonale jazzscene.

Hun har siden opptrådt ved utallige norske og utenlandske musikkfestivaler – blant annet ved fire store festivaler i USA, – turne Malaysia / Singapore og Indonesia, turne i California – samt medvirket ved en rekke TV- og radioprogrammer i Europa sammen med framstående utenlandske orkestre og solister.

Med 22 CD jazzinnspillinger, 4 spellemannspriser og Norsk Jazzforbunds ærespris ”Buddy” statuetten  stiller hun på konsert på   Til Asker Jazzklubb kommer hun sammen med Drammen Storband.

Laila Dalseth fikke Asker Jazzklubbs Hederspris 2011

 

 

Legg igjen en kommentar