Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

The Kings of Swing…..and a Count and a Duke

OSLO STORBAND spiller i Asker fredag 7.mai kl. 19.30 på Lancelot.
Kveldens konfransier: Stein Kagge

 The Kings of Swing….. and a Count and a Duke

Om programmet:

Storbandjazzen har en stor adel. Både Fletcher Henderson og Benny Goodman ble omtalt som ”The King of Swing” i sin tid. I tillegg har vi Count Basie, Duke Ellington og mange flere. Det jazzorkesteret vi kaller for et storband ble påvirket av alle swingmusikkens aristokrater.

Storbandets historie er først og fremst en fortelling om komponister og arrangører. Mange av dem som ikke slapp til for å skrive for symfoniorkesteret, rettet heller sin skapertrang mot storbandet. Storbandet ble i løpet av 1900-tallet til en ny type kammermusikkensemble som fylte tomromet mellom danselokalet og konsertsalen.

På konserten møter vi noen av de virkelig epokgjørende komponister og arrangører innen storbandsjangeren; Fletcher Henderson, Duke Ellington, Count Basie, Glenn Miller, Stan Kenton, og Thad Jones. Samtidig følger vi storbandmusikkens utvikling gjennom store deler av 1900-tallet med noe av jazzens mest sentrale verk.

Oslo Storband:

Oslo Storband er regnet som et av landets fremste storband, stadig under ledelse av Helge Hurum. Bandets medlemmer består av musikkstudenter, semi-profesjonelle samt profesjonelle musikere.

OSB har deltatt på jazzfestivaler, som Kongsberg Jazzfestival, Oslo Jazzfestival, Storbandfestivalen og HørPå-festivalen i Mosjøen. Vi har også samarbeidet med en rekke kjente solister. Fra nyere tid kan vi nevne Lars Jansson, Bernt Rosengren, John Pål Inderberg, Karin Krog, Harald Bergersen, Putte Wickman, Knut Riisnæs, Jesper Thilo, Lasse Lindgren, Laila Dalseth, Sigurd Køhn, Elisabeth Moberg, Palle Wagnberg, Ellen Nicolaisen, Torbjørn Sunde, Dick de Graaf og Harald Halvorsen. Atle Hammer er fast medlem av bandet.

Musikalsk leder for bandet er musiker og komponist Helge Hurum. Hurum studerte klarinett, fløyte og saksofon ved Musikkonservatoriet i Oslo. Han har ledet en rekke jazzgrupper og anses som en av Norges fremste storbandledere. Blant de ensembler han har ledet er Oslo Universitetets storband, Radiostorbandet og Chateau Neuf Storband. Han har gjestet festivaler i inn- og utland og har blant annet opptrådt med Clark Terry Big Band ved Montreux Jazz Festival. Oslo Storband har en rekke av Hurums komposisjoner og arrangementer på repertoaret.

Legg igjen en kommentar