Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Fredag 23.03.2012 kl 19:30 – Grav Storband – Tom Waits i Asker

TOM WAITS I ASKER!

Med storbandprosjektet «Bad As Me» tar Grav Storband og vokalisten Jakob Berg deg med inn i Tom Waits` spennende musikalske univers!

Tom Waits’ musikk arrangert for storband er ikke hverdagskost. Dette er merkelig, både fordi hans musikk har klare jazz/blues-referanser og fordi Tom Waits ved flere anledninger har brukt blåsere som en del av sitt musikalske utrykk. I tillegg har han på sine plateinnspillinger ofte hatt med seg kjente jazzmusikere. Arrangementene, skrevet av Marius Tobias Hoven spesielt for dette prosjektet, gjenskaper Tom Waits’ musikalske univers på en mesterlig måte og viser til fulle at storbandbesetning og Tom Waits musikk passer som hånd i hanske.

Tom Waits er en meget allsidig artist. Ikke bare skriver han både tekst og melodi. Han spiller også piano og synger med en meget særpreget stemme. Hans komposisjoner har en enorm musikalsk og språklig spennvidde. Fra sarte, vakre og melodiøse komposisjoner til raske låter med «fult trøkk». Tekstmessig spenner han like vidt, fra vár kjærlighet til krigen i Irak.

Jakob Berg, 35 år, har musikkutdanning fra Høgskolen i Agder. Han har har de siste elleve årene vært gitarist og vokalist i bandet «Blow» som kun spiller Tom Waits.  Den forståelsen dette har gitt, for Waits’ musikalske verden, tar han med seg og over i storbandformatet. Resultatet er tolkninger i Tom Waits ånd istedet for rene etterligninger, og som Tom Waits kan også Jakob «ta den helt ut».

I tillegg til å være en fantastisk sanger er Jakob Berg en entertainer som i tillegg vil gi publikum et interessant innblikk i Tom Waits’ spennende musikalske verden.

Denne konserten er ikke bare for deg som kjenner Tom Waits’ fra tidligere. Den er i like stor grad for deg som kun kjenner «Tom Waits» som et navn. Gemini Records’ Bjørn Petersen, som spiller baryton saksofon i Grav Storband, sier: «Jeg hørte dessverre med til de sistnevnte, selv om jeg i jobbsammenheng har hørt mye forskjellig musikk. Å bli kjent med Tom Waits’ musikk var rett og slett fantastisk!»

Smakebiter på Grav Storband og Jakob Bergs Tom Waits-tolkninger finner du på: http://youtu.be/XMhtaWtoZQo

Billetter: Kr. 170,00/130,00 (medlemmer og Budstikkakort)

 

Legg igjen en kommentar