Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Knut Riisnæs drømmekvartett

Torsdag 1. Desember 2011 kl 19:30 – Hør Jazzcode spille tett melodiøs jazz av ypperste merke med noen av nordens beste jazzmusikere.  I anledning slipp av platen «Entering the Human Age», spiller Carl Størmers Jazzcode Lars Janssons orginal-komposisjoner, mesterlig fremført av vår egen supersaksofonist Knut Riisnæs med det han kaller sitt «drømmeband»: Lars Jansson på piano, Mats Eilertsen, bass og Carl Størmer, trommer.   – Et blinkskudd (Erling Wicklund, NRK).  – Dette er musikk som holder på enhver scene verden over.  (Terje Mosnes, Dagbladet).

www.jazzcode.org/humanage.html.

I anledning slipp av platen «Entering the Human Age»  spiller Carl Størmers Jazzcode med Knut Riisnæs, Lars Jansson, og Mats Eilertsen i Asker (1.12), Tønsberg (2.12) og Oslo (3.12). Bandets nye plate består hovedsaklig av Lars Janssons orignalkomposisjoner, og det er disse låtene som vil bli spilt på turneen. Bandet spiller tett, melodiøs jazz av ypperste merke.

– Dette er musikk som holder på enhver scene verden over. Terje Mosnes, Dagbladet
– Et blinkskudd. Erling Wicklund, NRK.

Knut Riisnæs står, sammen med Garbarek, i en særklasse blandt norske saxofonister, og har vært en stilskaper i nordisk jazz i en mannsalder. Aldri har han spilt bedre enn han gjør nå.

Lars Jansson er Sveriges ledende pianist og spiller i en lyrisk men hardstvingende stil som får en til å tenke på både Keith Jarret og Horace Silver . Han har spilt inn et titalls plater med egen trio, og har også spilt med ledende musikere fra hele verden.

Mats Eilersten er en av europas ledende bassister, kjent fra the Source, Tord Gustavsson, Bendik Hofseth og mange andre. Han har en rekke album ute i eget navn.

Carl Størmer er mest kjent fra Jazzcode og the Real Thing som han var med å starte. Han er utdannet fra USA og har gitt ut fire album i eget navn med Jazzcode. Den siste, «Entering the Human Age» og «Being Here» er med Riisnæs, Jansson og Eilertsen.

www.jazzcode.org/beinghere.html
www.jazzcode.org/humanage.html

 

Dagbladets Terje Mosnes skriver følgende om Jazzcodes siste album, «Being Here» :

STILSIKKERHET, autoritet og ferdigheter på solid nivå kan også stå som stikkord for JazzCodes nye album, «Being Here». I en ny besetning siden forrige plate har trommeslager Carl Størmer samlet saksofonist Knut Riisnæs, pianist Lars Jansson og kontrabassist Mats Eilertsen, og i velkjente og mindre kjente låter med amerikanske opphavsmenn pluss fire Jansson-komposisjoner leverer kvartetten eksemplariske, no nonsense-tolkninger som ville blitt møtt med mer enn høflig applaus på en hvilken som helst jazzklubb- eller —konsertscene i verden. Melodibasert og tradisjonelt, ja vel, men når ble stilsikkerhet et negativt ladet begrep?

Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Lars Jansson – piano
Mats Eilertsen – bass
Carl Størmer – trommer

 

 

 

Legg igjen en kommentar