Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Fire Fyrer me`n Alf

Torsdag 22.april kl. 19.30

Fire Fyrer me’n Alf har spesialarrangerte og bearbeidete jazzversjoner av flotte Prøysen-viser. Våre versjoner har et meget bredt nedslagsfelt. Musikken er kjent, men ikke tidligere bearbeidet og fremført som i våre versjoner, som kan sies å være i et lett tilgjengelig jazzuttrykk, men med flere sjangerfalsetter.

Torbjørn Sunde – vokal og trombone – fra Gjøvik

Frode Kjekstad – gitarer – fra Egge i Lier

Sigurd Hole – bass – fra Rendalen

Espen Rud – trommer og perkusjon

Vi tar Pøysen og ikke minst komponistene Finn Ludt, Bjarne Amdahl, Johan Øian, Egil Monn-Iversen m.fl. inn en ny musikalsk setting. Et gjennomarbeidet konsertprogram som kanskje særlig treffer det publikummet som har et forhold «Sønnavindvalsen», «Mari, du bedåre», «Kjerringkjeft», «Steinrøysa neri bakken», «Trass-visa hennes Tora» og andre perler, men som også er åpne for helt nye versjoner. Vi tilfører sterkere rytmiske valører og større harmonisk horisont.

Fire Fyrer med Alf ønsker å tolke Alf Prøysens viser fra vårt musikalske ståsted. Låtene er i en drakt hvor snittet klart har jazzens uttrykk, men hvor også broderier av latin- og annen vestlig populærmusikk farger innslagene. Vi har den største respekt for komponistenes orginalmusikk, så her blir det ikke maltraktering, nei, heller en beundrende holdning i vårt arbeide med å arrangere og delvis bearbeide visene.

De fleste visene blir fremført vokalt, men også noen svært kjente låter spilles bare instrumentalt, kanhende litt ugjenkjennelig for noen – men neppe for et jazzpublikum! Vi vil vise at de fine visene også kler en mer moderne harmonisk, rytmisk og til dels formmessig utvidet utgave.

Tekstene står som påler.

Legg igjen en kommentar