Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Kompen Quintet

Asker Jazzklubb Lancelot
Torsdag 19 Mai 2011 kl 19:30
Kompen Quintet
Kristoffer Kompen – trombone
Eyolf Dale – piano
Jo Skaansar – bass
Andreas Bye – trommer
Gjest; Anders Grønseth – saxofon

Kristoffer Kompen har tross sin unge alder blitt godt kjent i landets jazzmiljø gjennom en rekke ulike band,  samt hyppig brukt i ulike settinger og konstellasjoner. Kompen har bred stilistisk bakgrunn og på Nasjonal jazzscene våren 2009 spilte han seg likegodt gjennom hele jazzhistorien fra 1920-tallet og frem til i dag! NRK-radio tok opptak av konserten, og den har senere blitt spilt flere ganger på P2s ”Jazzklubben”. Kompen er utdannet ved Norges Musikkhøgskole.

I mars 2011 kommer Kompen med sin første plate i eget navn ”Short Stories Of Happiness” sammen med sitt nyetablerte band KOMPEN QUINTET. Samtlige låter er skrevet av Kompen.  
Dette er swingende jazz med melodiøse linjer, masse energi, og en haug referanser tilbake til jazzhistorien!

I 2010 mottok Kristoffer Kompen «Young Star”-stipendet, som er finansiert av Statkraft. Juryen har bestått av musikerne Bugge Wesseltoft og Susanne Wallumrød, Blå-gründer Martin Revheim og Stein Dale fra Statkraft. Den skal ifølge statuttene gå til en utøver av jazz/rytmisk musikk i alderen 18-25 år, som har gjort seg spesielt bemerket på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå. Juryen sa blant annet: «Årets prisvinner er en musiker som de siste årene har vokst frem som en meget aktiv og tydelig utøver på den norske jazzscenen. Prisvinneren har markert seg som en engasjert person i et meget aktivt miljø i Oslo og han spiller stadig oftere konserter både i Norge og i utlandet».

KOMPEN QUINTET er et stjernelag av unge etablerte musikere som har bemerket seg på jazzscenen de siste årene.

Hør bandet på www.myspace.com/kompen

 

Legg igjen en kommentar