Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Oslo Storband med Frode Nymo «More pepper, please – In the spirit of Sigurd Køhn»

Asker Jazzklubb Lancelot
Fredag 29 April 2011 kl 19:30

Oslo Storband presenterer

«More pepper, please – In the spirit of Sigurd Køhn»

Oslo Storband med Frode Nymo 

Musikalsk leder Helge Hurum

Få norske saksofonister, om noen, har hatt et så swingende, karakteristisk og signatursettende altsaksspill som Sigurd Køhn. Hans tone og musikalitet satte han i en helt spesiell posisjon som en av våre mest prissatte musikere. Hans karriere som musiker og komponist var allsidig, og omhandlet alt fra jazz til store internasjonale popartister som A-ha. Hans mangeårige arbeid i bandet «The Real Thing», er vel også noe av det som det norske publikum verdsatte høyt.

En av Sigurds absolutt største forbilder var saksofonisten Art Pepper, og hans forkjærlighet for Peppers plate «Art Pepper+Eleven» var meget sterk. Kanskje ikke så rart at hans første plate i eget navn ble nettopp – «More pepper, please». Den kom ut i 1996 og er en sammenhengende nytelse av Sigurds komposisjoner i Art Peppers stil og ånd. Denne platen danner kjernen i kveldens konsert. I 2000 startet det som skulle bli et langvarig samarbeid mellom Sigurd og storbandet Oslo Workshop Big Band. Bandet og Sigurd satt seg ned i 2000, og bestemte seg for at låtene skulle skrives om til storbandet. Valget på arrangør ble ingen ringere enn fantomarrangøren og komponisten Tom Kubis, som i sedvanlig stil kvitterte med en bunke fantastiske arrangementer på låtene.

Samarbeidet mellom Sigurd og OWBB resulterte i flere fantastiske konserter og opplevelser. Spesielt bør trekkes frem «Hollywood Jazz» konserten i Sandvika i 2004 (radioproduksjon av NRK), som enda står som en av de sterkeste konsertene gjennom tidene på Storbandfestivalen i Sandvika, med blant andre Kjell Øhman, Heine Totland og ikke minst Tom Kubis som bandleder og i storform. Dette prosjektet ga Tom en ytterligere spire til å skrive noen nye arr. I samme swingende jazzgate, basert på låter Sigurd hadde et spesielt godt forhold til.

«More pepper, please – In the spirit of Sigurd Køhn», er en konsert som har som mål å være i Sigurds ånd med låter som har ligget «lagret» i mange år. Mange av musikerne som samarbeidet med Sigurd i OWBB spiller i dag med Oslo Storband, og vi er derfor ekstra glade for at Heidi Køhn ga oss sin varme støtte til dette prosjektet og virkelig har ønsket at dette skulle gjennomføres. Takk til Heidi for dette.

Den store utfordringen man har med et slikt prosjekt, er å finne den riktige solisten til å gjøre sine tolkninger av denne musikken. Vi er derfor spesielt glade for at Frode Nymo tok denne oppgaven på strak arm og vi tror vårt publikum også vil høre hvorfor nettopp han ble valgt.

Frode Nymo er en svært ettertraktet musiker, utdannet på Jazzlinja i Trondheim, og med fartstid både fra egne og andres prosjekter. Nevnes spesielt bør band som Urban Connections og Sharp Nine.

Oslo storband var 25 år i 2010, og har siden starten vært under musikalsk ledelse av Helge Hurum.

Oslo Storband har deltatt på en rekke festivaler og vært plakatnavn på Kongsberg Jazzfestival, Oslo Jazzfestival, Storbandfestivalen og HørPå-festivalen i Mosjøen blant annet. Bandet har i årenes løp samarbeidet med en rekke kjente solister, som Bernt Rosengren, John Pål Inderberg, Karin Krog, Harald Bergersen, Putte Wickman, Knut Riisnæs, Jesper Thilo, Lasse Lindgren, Laila Dalseth, Elisabeth Moberg, Palle Wagnberg, Ellen Nicolaisen, Torbjørn Sunde, Dick de Graaf og Harald Halvorsen for å nevne noen. Den legendariske jazztrompeter Atle Hammer er fast medlem av bandet.

Musikalsk leder for bandet er musiker og komponist Helge Hurum som regnes som en av Norges fremste storbandledere. Blant de ensembler han har ledet er Oslo Universitetets storband, NRK Radiostorbandet, Oslo Workshop Big Band og Chateau Neuf Storband. Han har gjestet festivaler i inn- og utland og har blant annet opptrådt med Clark Terry Big Band ved Montreux Jazz Festival.

For oss er det da bare å si – len deg godt tilbake, lytt og nyt tilværelsen. God fornøyelse.

 

Fredag 29.april fra kl 22.00. Akutten Vin og Tapasbar– Fri entré

Intim konsert med Janusz Krzos Duo

 

I ren coctail lounge stil vil Janurz Kzos sette oss i den rette stemning og vi kan fornemme New York på jazzens storhets tid.

 

JANUSZ, kommer opprinnelig fra Krakow. Han er en meget skattet jazz og bar pianist som i flere tiår har gledet sitt norske publikum. Janusz har en innsmigrende og harmonisterk spillestil, som særlig kommer til uttrykk i ballader. Når han legger om til Eroll Garner stil, er han blant de beste og ligger tett opp til originalen.

Harald Skogli bass.


 

Legg igjen en kommentar