Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

CLARINET A LA KING

Asker Jazz Café- Lancelot
”CLARINET A LA KING”
Fredag 26 november  2010 kl 19:30 

Norgespremiere på Asker Jazzklubb:

Grav Storband spiller Benny Goodman & Artie Shaw.

Solist: HARALD BERGERSEN

Grav Storband, med Totti Bergh som solist, gjorde stor suksess i fjor, blant annet på Asker Jazzklubb og Kongsberg Jazzfestival, med sin musikalske hyllest til Duke Ellington og Count Basie.

Nå er turen kommet til to av storbandepokens mest kjente navn; Benny Goodman og Artie Shaw, som begge var virtuose klarinettister og bidro til at klarinetten som soloinstrument ble utrolig populært.

Goodman og Shaw ble de sin tids pop stjerner, og fordi musikken også var særdeles dansbar kunne det ofte være over 5000 par som svingte seg på dansegulvet!

Det er ikke enkelt å ta opp arven etter Goodman og Shaw, men er det noen i Norge som kan klare dette så er det Harald Bergersen! Harald har vært å høre en rekke ganger på Asker Jazzklubb i forskjellige settinger, oftest som saksofonist. Denne gangen blir han å høre utelukkende på klarinett.

Grav Storband spiller Goodman og Shaws originale arrangement og vi får høre en rekke kjente melodier som for eksempel ”Begin the begin”, ”Lets dance”, ”Goodby” og ”Don’t be that way”.

Dette blir en konsert hvor klarinetten definitivt vil være konge, og hvor musikken garantert vil få det til å rykke heftig i dansefoten!

Billetter 75/100

Legg igjen en kommentar