Asker Jazzfestival 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredag 13.10  kl 20.00 – Lancelot

Far Out – 10-mannsorkester

Steely Dan var en av 70- og 80-årenes mest kjente og kreative rockegrupper i grenselandet mellom pop, jazz, blues og funk.

Gruppa fikk Grammypris for sin seneste utgivelse. 10-mannsorkesteret Far Out åpner Asker Jazzfestival med musikken fra hele katalogen (1972- 2003) og supplerer med egne, funky favoritter. Med dreven vokalist, full blåserekke og korister ligger alt til rette for en kveld med trøkk, funk og groovy storbysound.

Dette er Far Out!

Vokalist: Pål Sandnes Bandet: Bjørn Bolstad, Per- Edvard Valø, Per Jønland og Anders Viken, Blåserekke: Stig Solheim, Torgeir Vethe og Børge Tronrud, Korister: Cecilie Ranke og Cathrine Lund

250/200

Billetter kan kjøper på Tikkio.com

 

Lørdag 14.10  kl 14.00 – Lancelot 

A Twist of Cole

Med atmosfæren fra 1950- og 60-tallets USA skildres artisten Nat King Coles eventyrlige karrière gjennom musikalske høydepunkter fra romantiske ballader til elegant swing.

Kvartettens frontfigur serverer en musikalsk à la carte med innslag av korte fortellinger fra Cole’s liv.  Børge Tronrud framfører Nat King Cole’s sanger og supplerer iblant med tenorsaxofon, Alf Henriksen inntar Coles plass ved tangentene. Andreas Dreier  (b) og Terje Engen (tr) får det hele til å svinge.   Dette er cool Cole!

150/100

 

Lørdag 14.10 kl 20.00 – Fjordhuset – Verket Hurum

Fjordjazz med Asker Swing Department

Asker Swing Department spiller kjente melodier fra The American Songbook. Spillestilen er swingende jazzmusikk i 3/4 og 4/4 takt, fra arrangerte ballader til raske låter som svinger så det rykker i godfoten. Her blir det rett og slett god stemning.

Morten Jensen (vibrafon), Bjørn Svendsen ( bass). Rune Tollefsen (trommer), Janusz Krzus (piano) og Hans Mathias Tjømøe   (tenorsax og klarinett).

Gratis

 

Søndag 15.oktober kl. 17.00  – Lancelot

Føyka Storband inviterer til Jazz matine  

Føyka Storband har med vokalist Christer Berntzen og det vil blir lagt vekt på et publikumsvennlig storbandrepertoar. Vi har med oss kjente låter så vel som låter skrevet av vår egen musikalske leder Magnus Malmedal Drågen. Med Christer Berntzen kommer vi innom Harry Connick og Gino Vanelli så vel som gode crooner låter.

Føyka Storband er hjemmehørende i Asker og hadde i 2022 sitt 25 års jubileum.  Bandet hadde i jubileumsåret vårkonsert med Hilde Louise Asbjørnsen og Julekonsert med Hanne Krogh og Thomas Ruud.  I Oktober en Jubileumskonsert der bandet samlet gode venner; blandt dem Eckard Baur og Frank Brodahl.

Magnus Malmedal Drågen er bandets musikalske leder siden 2021. Han er dirigent, trompetist, komponist og arrangør.

Christer Berntzen er musiker, organist og ikke minst synger han med en forførende stemme og sjarmerende stil.  Christer dukket opp på Føyka-øvelse i 2018 og det har vært kjærlighet fra første tone. Christer Berntzen har sunget med bandet ved flere anledninger. Sist gang til fullt hus på Herr Nilsen i mars 2023.

250,-

 

Søndag 15.10 kl. 20.00 – Venskaben

Asmundsen & Co

Kammermusikalsk Jazzkonsert med Asmundsen & Co, av og med Vidar Johansen. Etter Einar Pastor’n Iversens bortgang løfter Asmundsen & Co i sitt nye prosjekt fram en annen kjempe innen norsk jazzhistorie, bandets saksofonist Vidar Johansen.

Han er kjent som solist og har gjennom de siste 50 årene skapt en mangefasettert skatt av underfundige og spennende komposisjoner. Prosjektet representerer både en oppsummering av en lang karriere i jazzens tjeneste, samt en revitalisering av komposisjonene gjennom nye arrangementer spesielt skrevet med tanke på medlemmene i Asmundsen & Co.

Asmundsen & Co: Vidar Johansen (saksofon, komponist og arrangør), Magnus Aannestad Oseth (trompet), Rune Klakegg (klaver), Terje Engen (trommer) og Tine Asmundsen (kontrabass)

Konserten er del av Asker jazzfestival.

Priser fra 200,-

 

 

 

 

Tirsdag 17.10  kl. 20.00 – Baracoa

På Grensen til Allsang


Det blir variert settliste med låter av Adele, Chris Holsten, Bjørn Eidsvåg, Bobbysocks og mange flere. Rens strupen og planlegg en hyggelig utekveld sammen med gode venne

200,-

 

Tirsdag 17.10  kl. 16.00 – Verket Hurum

Jazzcruise med Tre Turister

 

Asker Jazzfestival inviterer til verdens korteste jazzcruise på MF Svelvik tirsdag 17.oktober kl.16.00. Nullutslippsfergen slipper kun ut musikk og glede – èn melodi pr. overfart mellom Verket og Svelvik. Hver overfart tar ca.5 minutter.  Tre Turister tar plass i salongen og spiller på alle turene frem til kl.18.00. Er du på vei hjem fra jobb, slipper du unna med en låt. Liker du det du hører, kan du benke deg til i salongen, reise fra kai til kai og få en spesiell konsertopplevelse i nesten to timer. Uten bil, betaler du heller ingenting.

Endelig et cruiseskip som tar miljø og musikk på ramsalt alvor! Jan Inge Melsæter: trombone og vokal, Børge Tronrud: saxofon og vokal og Harald skogli: keyboard

Gratis

 

Onsdag 18.10 – 12.00 – Holmen Innbyggertorg

Edit & Herrene  

Ungarske Edit Skattør tar med to herrer til standardjazzens verden.

Gratis

 

Torsdag 19.10 kl. 12.00

 Golden Power spiller jazz i Asker sentrum gatene

.

 

Torsdag 19.10   kl  19.30 – Lancelot

Baker Hansen  spiller Chet  Baker  på  norsk

Chet Baker si stemme og trompet definerte cooljazzen. Men korleis let forteljingane hans på vårt eige morsmål?

Baker Hansen har sidan 2010 leita etter svaret på dette i språk og samspel, basert på musikken som Chet Baker spelte.  Jazzklassikarane er tidlause og velkjente, men teksten er omarbeidd til norsk og framført på dialekt av vokalist

Sigurd Rotvik Tunestveit frå Ål i Hallingdal. På vårt eige mål kjem musikken og innhaldet brått nærare på oss – og konsertar fulle av kollektivt liv og leik i eit velspelande ensemble blir til øyreopnande opplevingar som publikum på godt over 200 konserter i Noreg og Sverige kan fortelje om.  Sigurd Rotvik Tunestveit song og gjendiktingar,  Erling Skorpen trompet,  Tore Flatjord trommer,  Kjetil Jerve piano og Stian Andreas Egeland Andersen kontrabass

Ordfører Lene Conradi deler ut Asker Jazzklubbs hederspris

200/150

Billetter kan kjøper på Tikkio.com

 

 

Fredag 20.10 kl. 12.00 – Asker Sentrum

Golden Power spiller jazz i gatene

 

Fredag 20.10 kl. 18.00 – Åros Kirke

«Drøm deg bort i vakker musikk»

 

Edit Skattør – vc, Lorenzo Nardocci – pno og Roger Williamsen – bass
«Drøm deg bort i vakker musikk! » Det blir fremført internasjonale og norske melodier i  «jazzdrakt»
200,-
.
.

Fredag 20.10 kl 20.00 – Lancelot

Jacob Conradi med band

Jacob Conradi med band – En musikalsk reise gjennom Elvis sitt liv. Jacob Conradi tar med seg fullt band og tar dere med på en liten musikalsk reise gjennom Elvis sitt liv – fra de første låtene i Memphis i Sun studio i 1954 – gjennom de spesielle årene i Hollywood, videre til comeback i 1968 og så til de over 1100 live konsertene han gjorde i Las Vegas og på andre store scener i USA frem til hans død i 77.

(Kulturscenen Fyrstikken ligger 400 meter fra Heggedal stasjon)

Billett kan kjøpes på Tikkio.com    250/200   eller i døra.

Lørdag 21.10 kl. 12.00 – Asker Sentrum

Golden Power spiller jazz i gatene

 

Lørdag 21.10 kl. 14.00 – Lancelot

The Jazzitocrats

«Hallo, hallo! De lytter til Kringkastingsselskapet A/S!» Det elleve manns sterke orkesteret The Jazzistocrats – «Tirgerstadens synkoperte lavadel» – har som mål å få deg til å tro at du befinner deg inne i en gammel radio, i den norske kringkastingens barndom, i siste halvdel av tyvetallet. Med instrumenter fra perioden gjenskaper de tyvetallets jazz og populærmusikk nøyaktig slik den lød den gang. Repertoaret favner et vel av forskjellige genre og uttrykk orkesterjazzen rommet i denne perioden, med amerikansk så vel som europeisk musikk, samt til og med reklamesanger som ble spilt på norsk radio i mellomkrigstiden.

Carl Georg Abel – fiolin
Ellen Østbye Hansen – altsaks, klarinett
Audun Skaugen – altsaks, klarinett
Ingrid Sæbø – tenorsaks, klarinett
Erlend Bornhoffer – trompet, alttrompet, vokal, arrangør
Torbjørn Liene (vikar) – trompet, flygelhorn
Audun Øksendal – trombone, flygelbone
Øyvind Engen – susafon
Håvard Haldorsen Dahl – slagverk
Mauritz Aas – banjo
Gisle Aschim – piano

Bent «Big Bent» Kvalvik – vokal
Cathrine «Cathy» Rysst – vokal
Vokaltrioen Femme Tonale:
– Line «Lilly» Valbø
– Birgitte «Billy» Rodum
– Amanda «Cilly» Roberts

Leonard Bornhoffer – inspisient, vokal.

150/100

 

Lørdag 21.10 kl. 18.00 – Lancelot ( Ungdomsjazz)

Dejazzle

Dejazzle er fra Asker og er en talentfull gruppe på seks 17-åringer, bringer sin unike og sosiale tilnærming til jazz til Asker- og Bærum-området.

Dejazzles ferske tolkning av klassiske jazzlåter passer perfekt til enhver anledning, fra sofistikerte cocktailfester til intime middager. Gruppen består av to gitarister, en bassist, en pianist/trompetist, en vokalist/gitarist og en trommeslager, hver med sin egen unike stil.

Til tross for sin unge alder, har Dejazzle allerede bygget opp en imponerende repertoar av jazzstandarder og moderne hits, inkludert mye musikk fra jazzlegender som Pat Metheny og Grover Washington Jr.

Alex-bass
Linus-gitar
Sebastian-vokal
Julian-trommer
Adam-gitar
Edvard-key
Silvert-trompet

Billetter: 50,-

 

 Lørdag 21.10 kl. 19.30 – Fyrstikken Heggedal Torg

Magnolia Jazzband

 

Magnolia Jazzband (etablert 1972 i Oslo) spiller New Orleans-basert tradisjonell jazz blandet med gospel og rhythm and blues.

Bandet ble startet av trombonist Gunnar Gotaas og er idag et av Norges eldste band i kontinuerlig drift. Enten det er på konsert, til fest eller i kjerka, så har Magnolia alltid med seg sitt helt spesielle «beat» og sin varme «sound».

Magnolia Jazzband har turnert bl.a. i Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Sveits, Nederland, Belgia, Frankrike, England, Spania, Italia, Russland, Singapore, Dubai og Colombia. I 2012 ble bandet invitert til å spille på USAs største jazzfestival – New Orleans Jazz & Heritage Festival. Musikerne i Magnolia Jazzband har gjort flere pilgrimsferder til New Orleans, jazzens fødeby, og noen av de til sammen 14 platene bandet har utgitt er spilt inn nettopp der.

Bandet har av og til med seg sangsolister, bl.a. Topsy Chapman, Lillian Boutté, Majken Christiansen, Karin Krog, Anne Marte Slinning, Marith Endresen, Tracee Meyn og Harriet Müller-Tyl, og har også samarbeidet med artisten Adam Douglas.
En plate som satte spor var New Orleans Gospel in Molde med Lillian Boutté (1981). Det gjorde også Old Fashioned Love (2016).Les mer

Georg Reiss – klarinett/altsaksofon, Lars Frank – tenorsaksofon, Anders Bjørnstad – trompet, Morten Gunnar Larsen – piano, Børre Frydenlund – banjo/gitar/vokal, Svein Aarbostad – kontrabass og Torstein Ellingsen – trommer

250/200

Billetter kan kjøper på Tikkio.com

 

 Søndag 22.10 kl. 11.40 –   Asker Kirke

Konsert med Five Shades of Sax

 

 

 

.

 

Søndag 22.10 kl. 11.00 – Heggedal Kirke

Blended Horns med Elisabeth Rasch

Denne søndagen fylles Heggedal kirke med jazz. svingende og fartsfylt, kyrie i blues, meditativt og tankefullt. Dette vil oppleves som en annerledes messe med ”mye jazz”. Musikken besørges av det lokale bandet ”Blended Horns” bestående av Svein Helge Birkeflet (trombone), Børge Tronrud (sax), Stig Solheim (trompet), Per Øystein Funderud (piano), Harald Skogli (bass),  Ronny Skjold trommer og Elisabeth Rasch vokal.

Gratis

 

Søndag 22.10 kl. 17.00  –  Lancelot

Bærum Big Band – Storband Matinè

Bærum Big Band presenterer  Tribute to Geir Wentzel , 97%Soul
Låtene er fra platen til Geir Wentzel med samme navn .
Leif Anders Wentzel presenterer sin fars låter , og med seg har han Lise-Lene Eriksen .
Det hele ledes av Bernhard Trulsrud Seland. Han har spilt i Geir Wentzel band i mange år .

 

 

Søndag 22.10 kl. 19.00   Bokhandleren på Toft

Göran Fristorp

Göran Fristorp er en svensk gitarist og trubadur, svært godt kjent i Norge for Nils Ferlin-slagerne «Men går jag över ängarna» og «Syner i lövsprickningen»

350,-

© Asker Jazzklubb