Oktober 2023

Tirsdag 3.10  kl. 12.00  – Lancelot

Jazz for Det grå gull med Five Shades of Sax

 

 

 

 

 

.

Jazz for det «grå gull»
Five Shades of Sax med Ingunn Vold

ET UNIKT ORKESTER.

Det er ikke mye som låter flottere enn fem saxofoner sammen med piano, bass og trommer, spesielt med  fantastiske spesialskrevne arrangementer.

ET PERFEKT REPERTOAR.

Med de beste eviggrønne melodiene, som alle som har levd en stund kjenner, som for eksempel «Moonlight Serenade», «Summertime», «Jamaica Farewell»,  «Mack the knife», «Georgia on my mind», «Over the rainbow» og «New York, New York».

NÅ MED VOKALIST

Ingunn Vold er en erfaren sanger med godt over 20 års fartstid i bransjen. Hun har med sin varme stemme og og tydelige tilstedeværelse en egen evne til å skape en musikalsk opplevelse som oser av sjarm. (Hun passer altså perfekt sammen med Five Shades of Sax!)

INGUNN VOLD vokal, GUNNAR ELDEVIK altsax, TERJE STEENSEN altsax/klarinett,  PER JYNGE tenorsax, ROAR GJELSNES tenosax, BJØRN PETERSEN barisax/klarinett, LARS ERIK FURU piano, GUNNAR NILSEN bass, OLA GRØNSETH trommer

 

 

Torsdag 5.10  kl. 19.30 – Lancelot

Johnsens kvartett

Bli med på en hyggelig kveld med kjente sanger og slagere.

Etter å ha spilt sammen i over 40 år i ulike sammenhenger, samles fire musikere rundt sin favorittmusikk. De har valgt sanger fra Randy Newman, Ry Cooder, James Taylor, John Mayer, Paul Simon og mange flere. Mest amerikansk musikk på grensen til jazz. Johnsens kvartett har et akustisk og vokalt uttrykk hvor alle i bandet er med og synger. Man kan høre at dette er venner som liker å spille musikk sammen. Ønsket er at den gode stemningen og smilene favner alle i rommet. Per Espen Johnsen (vokal og gitar), Rune Jensen (piano), Nils Harkestad (trommer) og Svein Therkelsen (bass).

200/150

 

Lørdag 7.10 kl 14.00 – Lancelot

Douce ambiance

Douce Ambiance produserer som navnet tilsier myke stemninger. Men bandet har også hot string-swing på repertoaret. Den 7 Oktober er Douce Ambiance tilbake på Lancelot, denne gangen med utvidet solistrekke bestående av både gitar, bratsj, trekkspill og kanskje en klarinett? Møt opp og få våre egne tolkninger av gamle Django-slagere, franske valser mm.

Jon Harr gitar/vokal, Marius Løkse trekkspill/vokal, Tom Hirschberg gitar/vokal, Jørgen Hals Todalshaug kontrabass/vokal, Kathrine Skaug  bratsj og Kjetil Selvik klarinett (gjest)

150/100

 

Onsdag 11.10 19.30  – Asker Kulturhus

Nils Petter Molvær

Nils Petter Molvær og hans virtuose medmusikanter inviterer publikum med på en reise inn i sitt unike musikalske univers.

Siden den enorme internasjonale suksessen med albumet «Khmer» i 1997 har Nils Petter Molvær fortsatt å dyrke frem sitt eget uttrykk, i møte med jazz, ambient, house og elektronika, såvel som hiphop, rock og pop. Hans innsats omfatter arbeider med symfoniorkestre, med komponisten Rolf Wallin, med den tyske dj-en/elektronikaartisten Moritz von Oswald og med dubstep-legendene Sly & Robbie.

Siden starten med Masqualero 1982 har trompetisten, komponisten og produsenten Molvær endret ansiktet til improvisert musikk i Europa. Så langt har det blitt 11 album under eget navn, i tillegg til lydspor for film og tv, dokumentarer og skuespill. På «Stitches» fra 2021 samarbeidet Molvær med trommeslager Erland Dahlen, bassist Jo Berger Myhre og gitarist Johan Lindstrøm – det er også denne fabelaktige besetningen du kan oppleve denne høstkvelden i Asker.

Priser fra 325,-

 

 

Torsdag 12.10 Kl.19.30 – Lancelot

Ivar Antonsen Trio

«Trioen spiller standardlåter i nye friske versjoner, spesielt arrangert for denne besetningen, og inkluderer originallåter komponert av trioens medlemmer. En spenstig og rytmisk poengtert swing tilstrebes i de raske låtene mens balladene representerer klanglige og lyriske stemninger med til dels nye harmoniske veier.»

Jørn Winnæss, altsaksofon, Frode Kjekstad, gitar og Ivar Antonsen, piano

200/150

 

Fredag 13.10 k. 20.00 – Lancelot

Far Out – 10-mannsorkester

Steely Dan var en av 70- og 80-årenes mest kjente og kreative rockegrupper i grenselandet mellom pop, jazz, blues og funk.

Gruppa fikk Grammypris for sin seneste utgivelse. 10-mannsorkesteret Far Out åpner Asker Jazzfestival med musikken fra hele katalogen (1972- 2003) og supplerer med egne, funky favoritter. Med dreven vokalist, full blåserekke og korister ligger alt til rette for en kveld med trøkk, funk og groovy storbysound.

Dette er Far Out!

Vokalist: Pål Sandnes Bandet: Bjørn Bolstad, Per- Edvard Valø, Per Jønland og Anders Viken, Blåserekke: Stig Solheim, Torgeir Vethe og Børge Tronrud, Korister: Cecilie Ranke og Cathrine Lund

250/200

 

Lørdag 14.10 kl 12.00 – Lancelot

Gatejazz utenfor Lancelot – Tekst kommer

Lørdag 14.10 kl 14.00 – Lancelot

A Twist of Cole   

Med atmosfæren fra 1950- og 60-tallets USA skildres artisten Nat King Coles eventyrlige karrière gjennom musikalske høydepunkter fra romantiske ballader til elegant swing.

Trioens frontfigurer serverer en musikalsk à la carte med innslag av korte fortellinger fra Cole’s liv.  Børge Tronrud framfører Nat King Cole’s sanger og supplerer iblant med tenorsaxofon, Alf Henriksen inntar Coles plass ved tangentene og Harald Skogli contrabass.   Dette er cool Cole!

150/100

 

Lørdag 14.10 kl 20.00 – Fjordhuset – Verket Hurum

Fjordjazz med Asker Swing Department med gjesteartist Edit Skattør

Asker Swing Department spiller kjente melodier fra The American Songbook. Spillestilen er swingende jazzmusikk i 3/4 og 4/4 takt, fra arrangerte ballader til raske låter som svinger så det rykker i godfoten. De er kjent for å skape god stemning.

På vibrafon, Morten Jensen, Bjørn Svendsen, bass. Rune Tollefsen, trommer, Janusz Krzos Piano og Hans Mathias  på tenorsax og klarinett

 

 

Søndag 15.oktober kl. 17.00 – Lancelot

Føyka Storband inviterer til Jazz matine Søndag 15. oktober kl 17:00

Føyka Storband har med vokalist Christer Berntzen og det vil blir lagt vekt på et publikumsvennlig storbandrepertoar. Vi har med oss kjente låter så vel som låter skrevet av vår egen musikalske leder Magnus Malmedal Drågen. Med Christer Berntzen kommer vi innom Harry Connick og Gino Vanelli så vel som gode crooner låter.

Føyka Storband er hjemmehørende i Asker og hadde i 2022 sitt 25 års jubileum.  Bandet hadde i jubileumsåret vårkonsert med Hilde Louise Asbjørnsen og Julekonsert med Hanne Krogh og Thomas Ruud.  I Oktober en Jubileumskonsert der bandet samlet gode venner; blandt dem Eckard Baur og Frank Brodahl.

Magnus Malmedal Drågen er bandets musikalske leder siden 2021. Han er dirigent, trompetist, komponist og arrangør.

Christer Berntzen er musiker, organist og ikke minst synger han med en forførende stemme og sjarmerende stil.  Christer dukket opp på Føyka-øvelse i 2018 og det har vært kjærlighet fra første tone. Christer Berntzen har sunget med bandet ved flere anledninger. Sist gang til fullt hus på Herr Nilsen i mars 2023.

250,-

 

Søndag 15.oktober kl. 20.00 – Venskaben

Amundsen & Co

Kammermusikalsk Jazzkonsert med Asmundsen & Co, av og med Vidar Johansen. Etter Einar Pastor’n Iversen, løfter Asmundsen & Co i sitt nye prosjekt fram en annen kjempe innen norsk jazzhistorie, bandets saksofonist Vidar Johansen.

Han er kjent som solist og har gjennom de siste 50 årene skapt en mangefasettert skatt av underfundige og spennende komposisjoner. Prosjektet representerer både en oppsummering av en lang karriere i jazzens tjeneste, samt en revitalisering av komposisjonene gjennom nye arrangementer spesielt skrevet med tanke på medlemmene i Asmundsen & Co.

Asmundsen & Co: Vidar Johansen (saksofon, komponist og arrangør), Magnus Aannestad Oseth (trompet), Rune Klakegg (klaver), Terje Engen (trommer) og Tine Asmundsen (kontrabass)

Konserten er del av Asker jazzfestival.

Priser fra 200,-

Tirsdag 17.oktober  kl. 16.00 – Verket Hurum

Jazzcruise med Tre Turister


Asker Jazzfestival inviterer til verdens korteste jazzcruise på MF Svelvik tirsdag 17.oktober kl.16.00. Nullutslippsfergen slipper kun ut musikk og glede – èn melodi pr. overfart mellom Verket og Svelvik. Hver overfart tar ca.5 minutter.  Tre Turister tar plass i salongen og spiller på alle turene frem til kl.18.00. Er du på vei hjem fra jobb, slipper du unna med en låt. Liker du det du hører, kan du benke deg til i salongen, reise fra kai til kai og få en spesiell konsertopplevelse i nesten to timer. Uten bil, betaler du heller ingenting.

Endelig et cruiseskip som tar miljø og musikk på ramsalt alvor! Jan Inge Melsæter: trombone og vokal, Børge Tronrud: saxofon og vokal og Harald skogli: keyboard

 

Onsdag 18.10 – 12.00 – Holmen Innbyggertorg

Jazz for Det Grå Gull med Edit & Herrene  

 

 

.

 

Torsdag 19.10 kl. 12.00

 Golden Power spiller jazz i Asker sentrum gatene

.

 

Torsdag 19.10    19.30 – Lancelot

Baker Hansen

Chet Baker si stemme og trompet definerte cooljazzen. Men korleis let forteljingane hans på vårt eige morsmål?

Baker Hansen har sidan 2010 leita etter svaret på dette i språk og samspel, basert på musikken som Chet Baker spelte.  Jazzklassikarane er tidlause og velkjente, men teksten er omarbeidd til norsk og framført på dialekt av vokalist

Sigurd Rotvik Tunestveit frå Ål i Hallingdal. På vårt eige mål kjem musikken og innhaldet brått nærare på oss – og konsertar fulle av kollektivt liv og leik i eit velspelande ensemble blir til øyreopnande opplevingar som publikum på godt over 200 konserter i Noreg og Sverige kan fortelje om.  Sigurd Rotvik Tunestveit song og gjendiktingar,  Erling Skorpen trompet,  Tore Flatjord trommer,  Kjetil Jerve piano og Stian Andreas Egeland Andersen kontrabass

Ordfører Lene Conradi deler ut Asker Jazzklubbs hederspris

 

 

Fredag 20.10 kl. 12.00 – Asker Sentrum

Golden Power spiller jazz i gatene

 

Fredag 20.10 kl. 18.00 – Åros Kirke

«Drøm deg bort i vakker musikk»

 

Internasjonale og norske melodier i «jazzdrakt». Konsert med Edit Geri Skattør – voc, Lorenzo Nardocci – pno, Roger Williamsen-bass og Eirik Berg Svela-gtr
200,-

Fredag 20.10 k. 20.00 – Lancelot

Jacob Conradi med band – En musikalsk reise gjennom Elvis sitt liv.

Fredag 13.oktober blir det ny Elvis kveld på Lancelot

Jacob Conradi tar med seg fullt band og tar dere med på en liten musikalsk reise gjennom Elvis sitt liv – fra de første låtene i Memphis i Sun studio i 1954 – gjennom de spesielle årene i Hollywood, videre til comeback i 1968 og så til de over 1100 live konsertene han gjorde i Las Vegas og på andre store scener i USA frem til hans død i 77

Kjøp Billett:    250/200

Tikkio.com

 

Lørdag 21.10 kl. 12.00 – Asker Sentrum

Golden Power spiller jazz i gatene

Lørdag 21.10 kl. 14.00 – Lancelot

The Jazzitocrats

«Hallo, hallo! De lytter til Kringkastingsselskapet A/S!» Det elleve manns sterke orkesteret The Jazzistocrats – «Tirgerstadens synkoperte lavadel» – har som mål å få deg til å tro at du befinner deg inne i en gammel radio, i den norske kringkastingens barndom, i siste halvdel av tyvetallet. Med instrumenter fra perioden gjenskaper de tyvetallets jazz og populærmusikk nøyaktig slik den lød den gang. Repertoaret favner et vel av forskjellige genre og uttrykk orkesterjazzen rommet i denne perioden, med amerikansk så vel som europeisk musikk, samt til og med reklamesanger som ble spilt på norsk radio i mellomkrigstiden.

Carl Georg Abel – fiolin
Ellen Østbye Hansen – altsaks, klarinett
Audun Skaugen – altsaks, klarinett
Ingrid Sæbø – tenorsaks, klarinett
Erlend Bornhoffer – trompet, alttrompet, vokal, arrangør
Torbjørn Liene (vikar) – trompet, flygelhorn
Audun Øksendal – trombone, flygelbone
Øyvind Engen – susafon
Håvard Haldorsen Dahl – slagverk
Mauritz Aas – banjo
Gisle Aschim – piano

Bent «Big Bent» Kvalvik – vokal
Cathrine «Cathy» Rysst – vokal
Vokaltrioen Femme Tonale:
– Line «Lilly» Valbø
– Birgitte «Billy» Rodum
– Amanda «Cilly» Roberts

Leonard Bornhoffer – inspisient, vokal.

150/100

 

Lørdag 21.10 kl. 18.00 – Lancelot

Dejazzle

Dejazzle er fra Asker og er en talentfull gruppe på seks 17-åringer, bringer sin unike og sosiale tilnærming til jazz til Asker- og Bærum-området.

Dejazzles ferske tolkning av klassiske jazzlåter passer perfekt til enhver anledning, fra sofistikerte cocktailfester til intime middager. Gruppen består av to gitarister, en bassist, en pianist/trompetist, en vokalist/gitarist og en trommeslager, hver med sin egen unike stil.

Til tross for sin unge alder, har Dejazzle allerede bygget opp en imponerende repertoar av jazzstandarder og moderne hits, inkludert mye musikk fra jazzlegender som Pat Metheny og Grover Washington Jr.

Billetter: 150 / 100

 

 Lørdag 21.10 kl. 19.30 – Fyrstikken Heggedal Torg

Magnolia Jazzband

 

Magnolia Jazzbands tradisjonsrike og svært populære julejazzkonsert i Fyrstikken.

Magnolia Jazzband er et av våre eldste og mest populære New Orleans-band. Orkesteret har turnert over det meste av Europa, med swingende avstikkere til Singapore i øst og USA i vest. Magnolias musikalske hjerte ligger i den kulturelle smeltedigelen New Orleans, Louisiana. Likevel inneholder repertoaret også gamle evergreens, blues, norske folketoner og julelåter. Alltid fremført på en varm, personlig og utadvendt måte

250/200

 

 

Søndag 15.oktober kl. 11.00 – Heggedal Kirke

Blended Horns med Elisabeth Rasch

Denne søndagen fylles Heggedal kirke med jazz. Svingende og fartsfylt, kyrie i blues, meditativt og tankefullt – en blanding av det beste musikk kan gi. Dette vil oppleves som en annerledes messe med ”mye jazz”. Musikken besørges av det lokale bandet ”Blended Horns” bestående av Svein Helge Birkeflet (trombone), Børge Tronrud (sax), Stig Solheim (trompet), Per Øystein Funderud (piano), Harald Skogli (bass),  Ronny Skjold trommer og Elisabeth Rasch vokal.

Jazzmesse med Blended Horns og Elisabeth Rasch
Jazzgudstjeneste med Duke Ellington og eviggrønne jazzlåter.

 

Søndag 22.10 kl. 17.00

Bærum Big Band presenterer
Tribute to Geir Wentzel , 97%Soul


Låtene er fra platen til Geir Wentzel med samme navn .
Leif Anders Wentzel presenterer sin fars låter , og med seg har han Lise-Lene Eriksen .
Det hele ledes av Bernhard Trulsrud Seland. Han har spilt i Geir Wentzel band i mange år .   250,-

 

 

 Søndag 22.10 kl. 11.40 –   Asker Kirke

Konsert med Five Shades of Sax

 

Torsdag 26.oktober kl. 19.30

Marlen Tjøsvoll Kvartett

Marlen Tjøsvoll har i løpet av få år markert seg som en av Norges fremste unge jazzsangerinner, og hun mottok bl.a. Sildajazzprisen 2021.
Etter utdannelsen ved Berklee College of Music har Tjøsvoll allerede rukket å bli anerkjent her hjemme – ikke minst for sin dype musikalitet og særegne vibrato. Hun har den særegne evnen til å bli ett med musikken på scenen – og å gjøre sangene til sine egne. Marlen er en selvfølgelig artist ved ulike festivaler og arrangementer – og har også opptrådt for kjente navn som Dee Dee Bridgewater, Julio Iglesias, Lizz Wright med flere.

 

Marlen Tjøsvoll – Vokal

Martin Sandvik Gjerde – piano

Andreas Dreier – bass

Tore Flatjord – trommer

 

Søndag 22.10 kl. 19.00 – Bokhandleren på Tofte

Göran Fristorp

Göran Fristorp er en svensk gitarist og trubadur, svært godt kjent i Norge for Nils Ferlin- slagerne «Men går jag över ängarna» og «Syner i lövsprickningen»

 

 

 

 

Tirsdag 31.10 kl. 14.00  –  Fyrstikken Heggedal Torg

Jazz for Det grå gull   med ministorbandet Five Shades of Sax

 

.

Torsdag 26.10 kl. 19.30 – Lancelot

Marlen Tjøsvoll Kvartett

Marlen Tjøsvoll har i løpet av få år markert seg som en av Norges fremste unge jazzsangerinner.
Etter utdannelsen ved Berklee College of Music har hun allerede rukket å bli anerkjent her hjemme – ikke minst for sin dype musikalitet og særegne vibrato. Hun har den særegne evnen til å bli ett med musikken på scenen – og å gjøre sangene til sine egne. Marlen er en selvfølgelig artist ved ulike festivaler og arrangementer – og har også opptrådt for kjente navn som Dee Dee Bridgewater, Julio Iglesias, Lizz Wright med flere.

Marlen Tjøsvoll – vokal, Martin Gjerde – piano, Andreas Dreier – bass og Tore Flatjord – trommer

 

Lørdag 28.10 kl. 14.00 – Lancelot   Usikker – utgår kanskje

TBA-

© Asker Jazzklubb