Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Louis Stewart – Erik Halvorsen kvartett

Tor 25. mars Asker Jazz Café – Lancelot kl 19.30 Louis Stewart (Irland) på gitar med Erik Halvorsen kvartett

Spør seks av verdens ledende jazzgitarister om hvem som er mesteren over alle, og fem av dem svarer Louis Stewart!

Louis har spilt med mange av verdens ledende jazzmusikere  og -band, og er på mange måter en musikeres musiker. Han er rytmisk suveren, harmonimessig utsøkt og solistisk kreativ og hardsvingende, samtidig som ferdighetene kombineres i vakre ballader , solo gitar med simultane bass-, harmoni- og melodilinjer.

Louis har spilt i lengre perioder og turnert med  Tubby Hayes, Ronnie Scott, Benny Goodman storband, George Shearing, og med egne band, bl.a med Mundell Lowe. Han er bosatt i Dublin, Irland. Under den årlige jazzfestivalen i Cork er han en ettertraktet medmusikant og rekken av navn han har spilt med er endeløs. Han vant tidlig i sin karriere solistprisen under Montreux jazzfestival , og er kåret til årets musiker i Guiness jazz festival. Robert Farnon, en meget respektert orkesterarrangør bl.a for Frank Sinatra og George Shearing, prefererte Louis som gitaristen i de store orkester-innspillinger . Louis har også spilt med Metropole orchestra og London Big Band.

Når han nå spiller på Lancelot, er det med bakgrunn i en langvarig forbindelse til Norge og norske jazzmusikere.

Han har vunnet Spellemannsprisen med Laila Dalseth, og har spilt på en rekke norske klubber og festivaler.

På Lancelot spiller han med Erik Halvorsen kvartett, som består av  Erik Halvorsen, trompet, Freddy Hoel Nilsen piano, Sture Janson, bass og Svein Christiansen, trommer .

I 1986 spilte Louis  inn «Good News» med det norske bandet «4 Sure»- en plate som fikk en femstjerners omtale («Excellent»)i amerikanske «Downbeat». Han er plateaktuell på Villa Records med bl.a Egil Kapstad («Core Business»), Knut Mikalsen («Paradoxical Intervention»), Lars Andreas Larssen (Joycenotes) m.fl.

På MPS er det nylig gjenutgitt en komplett samling med  alle opptak med trioen George Shearing, Louis og NHØP.

Legg igjen en kommentar