Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Jazz i Asker Uke 24

Torsdag 16. juni kl 19.30 – Lancelot

Tone Grønsund kvartett

 Tor Ivar Andreassen har arrangert musikken til vokalist Tone Grønsund, samt komposisjoner av den engelske komponisten og pianisten Simon Wallace. Begge har laget musikk til tekster av den amerikanske poeten Fran Landesman, kjent som  beatgenerasjonens dronning.Landesman var hoffpoeten til de desperate og dekadente. Ingen forteller bittersøte, melankolske sanger bedre enn henne. Hun skriver fra sitt eget liv, historier fra et utsvevende levesett på 50-tallets USA, og senere hippe London på 60-tallet fram til 2011, der hun døde i en alder av 83. Hennes mest kjente standards er «Spring can really hang you up the most» og «The ballad of the sad young men».

Bandet fremfører også en flere fine standardlåter.

Tone Grønsund: vokal, Kjell B. Martinsen: piano, Tor Ivar Andreassen: kontrabass og Espen Rud: trommer

.

.Torsdag 18.juni kl. 14.00  – Lancelot    150/100

 

 

 

 

Lørdag 18.6 kl. 14.00  – Lancelot

Det nye Norske Storband

Nytt norsk storbandprosjekt presenteres på Asker Jazzklubb.

Et dypdykk i Storband-historien

Stående som en bauta i det tradisjonelle storband-repertoriet er musikken til “The Thad Jones Mel Lewis Jazz Orchestra”, det mest kjente storbandet siden “The Swing-era” på 40-tallet. De utviklet og pushet storbandsjangeren i en ny retning.

Det Nye Norske Storband jobber hardt for å alltid ha en fot inn i fremtiden, men tar seg fra tid til en annen tid til å gi alle lyttere et tilbakeblikk på hvor musikken kommer fra.

Etter at “The Big Band swing-era” ga seg på 60-tallet, opplevde man en nedgang i populariteten til storband.  Thad Jones/Mel Lewis jazzband etablerte seg på Village Vanguard i New York i 1965 og ble et fast band der hver eneste mandag. Trompetist, arrangør og co-leder for bandet Thad Jones skrev  låter og arr for dette bandet. Et knippe utvalg av disse brilliante storband-komposisjonene skal Det Nye Norske Storband fremføre på en konsert i 2022.

Det Nye Norske Storband streber etter å vise bredde og sjangerforståelse gjennom prosjektene sine. Alle de siste produksjonene har dratt frem unge komponister, viktige politiske budskap og ny musikk.

 

Det kommer til å koke i klubben når Det Nye Norske Storband inntar scenen med musikken til The Thad Jones/Mel Lewis Jazz Orchestra!

 

21/6  kl. 14.00   Jazz for «Det Grå Gull i Heggedal»  med Tre Turister fra Asker Jazzklubb

22/6   kl. 17.00 Privaten Cafe i Holmsbu. Tre Turister fra Asker Jazzklubb spiller.

Legg igjen en kommentar