Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Askers jazzmiljø samles 16. og 17. april om en digital minifestival

Fredag 16. april. kl. 19:30  og lørdag 17. april. kl. 22:00

Jazzstrømmer: Trond Kallevåg / Lilja – digital minifestival

Pris: Gratis · Varighet: 1 dag
Offentlig Alle på eller utenfor Facebook
Askers jazzmiljø samles 16. og 17. april om en digital minifestival som strømmes direkte og gratis ut til musikkelskere i hele landet. På scenen og skjermen står to av landets fremste i den nye generasjonen jazzmusikere og instrumentalister: Lilja og Trond Kallevåg, sistnevnte ute med nytt album i dag!
Kallevåg skulle spilt i Asker kulturhus fredag, mens Lilja skulle spilt for publikum på Sekkefabrikken lørdag. Når pandemien umuliggjør fysiske konserter blir dette et glimrende alternativ for konserthungrige musikkelskere. Røyken Jazzforum, Asker jazzklubb, Sekkefabrikken kulturhus og Asker kulturhus samler til helgen jazzfolket til digitale konserter og får dermed hele landet og verden som sitt potensielle publikum, som da kan oppleve Lilja og Kallevågs fantastiske band i Asker.
Innsatte i Oslo Fengsel og skillingsviser er noen av ingrediensene Trond Kallevåg har latt seg inspirere av under utformingen av sin rykende ferske plate «Fengselsfugl». «Fengselsfugl» er den etterlengtede oppfølgeren til gitaristen og komponistens kritikerroste album «Bedehus & Hawaii», som blant annet ble trukket frem som en av 15 beste jazzalbum i 2019 av Bandcamp.
Som forrige plate er «Fengselsfugl» spilt inn i studioet til Geir Sundstøl, som perfekt matcher Kallevågs åpenbare affeksjon for atmosfærisk filmmusikk, forsiktig bedehussakralitet og polynesisk exotica. Utradisjonelle instrumenter som glass og sag gir lydbildet den rette filmatiske og absurde stemningen. I sekstetten finner man også kanskje landets fremste keyboardist David Wallumrød, som på utsøkt vis komplementerer Kallevågs lyriske låter. Kallevåg tok norske og utenlandske anmeldere med storm med «Bedehus & Hawaii», og ble av flere sammenlignet med Ry Cooder og Bill Frisell.
Oddrun Lilja, kjent som gitarist i Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz, Frode Haltlis Avant Folk og Moksha, kom i fjor med sin albumdebut i eget navn, «Marble». Albumet fikk terningkast 6 i Dagsavisen, og var på listen over årets beste norske album i Klassekampens musikkmagasin i 2020. Plata ble også nominert til årets utgivelse i Subjekt, som hevdet at «Marble» er et album som vil bli stående i norsk jazzhistorie.
Musikken er inspirert av reiser hvor Oddrun Lilja har samarbeidet med lokale tradisjonsmusikere fra hele verden. På reisene har Lilja blant annet spilt med ragamusikere i India, gnawamusikere i Marokko, sirkusartister i Etiopia og palestinere i en flyktningeleir i Libanon. Med inspirasjon fra disse møtene har hun komponert ny musikk, hvor låtene bærer navn etter ti av byene hun har besøkt. Med sitt fantastiske band tar LILJA med publikum hjem til verden.
Konsertene strømmes live og direkte fra Asker kulturhus fredag 16. april kl. 19.30 (Trond Kallevåg) og lørdag 17. april kl. 20.00 (Lilja).

Konserten strømmes via Facebook-eventet.

Legg igjen en kommentar