Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Sinatra Song book

Asker Jazzklubb – Lancelot
Sinatra Song book
Torsdag 28 oktober 2010 kl 19:30

Med vokalist Ingar Kristiansen i front og Torstein Ellingsen bak trommene, er dette en hardtsvingende «pakke” som går på scenen i grå dresser. Bandet tar utgangspunkt i musikken til de største mannlige jazzvokalistene på 1950- og 60-tallet og oppdaterer dette klassiske materialet til dagens mer moderne jazzuttrykk. Bandet har utgitt to plater.

Gruppen har siden 1999 spilt en rekke konserter på klubber, kulturhus og jazzfestivaler rundt i Norge. Sanger Ingar Kristiansen har på kort tid utviklet seg til å bli en av Norges fremste og mest utadvendte croonere. Han og det allsidige bandet fortolker den rike amerikanske vokaljazztradisjonen på sin egen måte, og evner å fornye de udødelige sangene til for eksempel Gershwin, Porter, Rogers & Hart.

Bandet slapp sin debutplate i 2001. Innspillingen består av håndplukkede Sinatra-hits i nye arrangementer, skrevet av produsent Staffan William-Olsson (kollega av Ellingsen fra The Real Thing) og medlemmene i bandet. Med seg på platen har gruppen strykekvartetten Strings Unlimited og diva Mia Gundersen.

«…Det morsomme med bandet er at de på sett og vis lager et slags «what if»-prosjekt av det hele. Sinatra selv presenterte – i hvert fall i de senere år – aldri disse låtene med et lite jazzband slik som dette. Derfor får man på en måte for første gang høre hvordan han kanskje hadde hørtes ut med Stan Getz (som Elveland antyder mer enn en gang)… eller sammen med Marilyn Monroe (!) i Mia Gundersen skikkelse (en rolle hun forøvrig løser like upretensiøst som Kristiansen). Arrangementene (kanskje særlig de signert Staffan William-Olsson) er idiomatiske og oppfinnsomt skrevet, og spilles med stort overskudd av orkestret… Dette er et gjennomført bra prosjekt som mange vil ha glede av å låne øre til…»
JAZZNYTT 4/2001

The Sinatra Songbook har bl.a. spilt på TV2s direktesendte show «Gullruten» med gjestesolist Brede Bøe, og på «Jazzakademiet» i Bergen og Oslo. Bandet har spilt med suksess på Oslo jazzfestival, Sildajazz, Balejazz, Dølajazz, Slusejazz, samt gjennomført turneer i Trønderlag, i Vestfold og på Sørlandet. I 2003 spilte bandet to store TV-sendte konserter med Kringkastingsorkesteret – på Rockefeller i Oslo, og i Nøtterøy kulturhus. I 2004 spilte gruppen med Kristiansand Symfoniorkester.

Legg igjen en kommentar