Til tonene fra Nat King Cole

Søndag 21. januar  kl. 19.00 blir det nyttårsjazz i Oslofjordmuseet, og det er musikk av Nat King Cole som står på menyen.

Det er blitt en tradisjon med nyttårsjazz i Oslofjordmuseet i regi av venneforeningen, og søndag 21. januar vil atmosfæren fra USA på 1950- og 1960-tallet bli brakt inn i museet.

– Det blir en musikalsk à la carte med innslag av korte fortellinger fra Nat King Coles liv, heter det i flyeren for arrangementet. «A twist of Cole» er tittelen.

– Musikken til Nat King Cole er en ofte oversett hjørnesten i jazz-historien. Cole var pianisten Oscar Petersons største inspirasjon og plateselskapet Capitol Records store melkeku, heter det videre i flyeren.

Børge Tronrud synger og spiller tenorsaxofon, Harald Skogli spiller kontrabass og Rune Skjold trakterer trommene. Alf Henrik Henriksen spiller piano. De lover å ta for seg musikalske høydepunkter fra den amerikanske artistens karriere – hvilket betyr at det blir alt fra romantiske ballader til elegant svingjazz.

– Svingende, humørfylt og virtoust fremført. Dette blir «cool» Cole, sier de fire.

Nat Cole – mellomnavnet «King» fikk han i kraft av sin suksess – ble født i 1919 og døde i 1965. Nathaniel Adams Coles er hans egentlige navn. Han begynte sin karriere som jazzpianist, men ble etter hvert både sanger og skuespiller.

Ifølge Wikipedia er han en av populærmusikkens mestselgende artister og stiller i samme klasse som Frank Sinatra og Bing Crosby.

Konserten starter klokka 19, men allerede en time før åpnes dørene til Oslofjordmuseet. 150 kroner kan betales kontant eller via Vipps.

Arr: Oslofjordmuseets Venner

 

 

Legg igjen en kommentar

© Asker Jazzklubb