Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Asker Jazzklubb

Asker Jazzklubb er for alle Jazzglade mennesker. Vi arrangerer ca 100 konserter hvert år, for å oppnå vårt mål om «Det gode liv».  For oss betyr det «God mat, god drikke og god jazzmusikk, hyggelige lokaler og hyggelige mennesker». Hvis du vil være med så holder vi til i lokalene til Lancelot i Asker sentrum. Vil du bli medlem, har du mulighet til det her.   

Litt historie
2003.09.18 – Asker Jazzvenner ble startet
2004.02.07 – Lørdagsjazzen startet
2004.04.01 – Formaliseres Asker Jazzklubb som organisasjon.
2006 – Innstiftet Asker Jazzklubb en heders/jazzpris som deles ut hvert år.   

Følgende personer har blitt tildelt denne prisen:
2006 – Espen Rud
2007 – Bjørn Petersen
2008 – Jon Bjørnstad
2009 – Erling Wicklund   

Arrangementer vi gjennomfører
Fast spilletid torsdag fra kl 19.30
Fast spilletid lørdag fra kl 14.00
I tillegg arrangeres det av og til konserter på fredager i hovedsak med storband
VINTERJAZZ UKE – I begynnelsen av februar
ASKER JAZZFESTIVAL – Uke 42
JAZZ CRUISE – Hver høst med Colorline
DINNER JAZZ CRUISE – Hver vår med Colorline   

Siden Asker jazzklubb ble stiftet har den opparbeidet seg et godt renomé både blant jazzutøvere og publikum. De aller fleste konsertene er gratis og du kan finne mer informasjon om hva som skjer i denne uka her, eller for de kommende konsertene her. NB Det er en del arbeid forbundet med dette, slik at vi innvilger oss litt sommer og juleferie 🙂 . Derfor er det ikke konserter i juli og deler av desember.   

For dette arbeidet har Asker Jazzklubb ved Harald Skogli fått 2 utmerkelser:   

1. Frivillighetsprisen 
Prisen ble delt ut den 30. november 2007 i kommunestyresalen av Ordfører Lene Conradi. Begrunnelsen var: » Harald Skogli har vært inspirator og innovatør for Asker jazzklubb. Han er leder i klubben og har i de siste 10 årene fått hele jazzmiljøet i Asker på bena. Harald startet Asker jazzband for å ha musikk på jazz kvelder uten å disponere mye penger. Jazzklubben har nå vokst og mange profesjonelle musikere spiller nå i klubben noe som har gitt Asker et godt rykte også utenfor kommunegrensene.»  

 2. Årets Jazzklubb 2010.
Prisen ble overrakt av styreleder i Norsk jazzforum, Odd Erik Hansgaard, under Vinterjazzen en konserten med Palle Wangberg og Gamle Sandvika Storband onsdag 3. februar. I begrunnelsen for tildelingen heter det blant annet at Asker Jazzklubb med entusiasme og en særdeles høy konsertaktivitet, har klart å skape et levende jazzmiljø i lokalsamfunnet. Du kan lese mer om dette her.  

Niff

Legg igjen en kommentar