Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Asker Jazzklubbs Hederspris 2016

ASKER JAZZKLUBBS HEDERSPRIS 2016 ble delt ut onsdag 9.11 av Askers ordfører Lene Conradiimg_2869

Juryens begrunnelse:

Asker Jazzklubb deler hvert år ut en pris til en person som har bidratt til å vitalisere klubben og gjennom sitt uttrykk har vært med å markedsføre klubben både lokalt og nasjonalt.

Prisen i år går til en betydelig musiker som har utmerket seg nasjonalt og internasjonalt, og med sitt dypt personlige musikalske uttrykk også har gitt publikum i Asker Jazzklubb store opplevelser. Han var en av de første store musikerne som takket ja til å spille på klubben vår da vi startet opp, og dette ble en boost for alle jazzinteresserte i bygda.

At en guttunge i Ruseløkka musikkorps skulle føre arven fra Sonny Rollins, Dexter Gordon og John Coltrane videre, var det vel ikke mange den gang som ante.

Årets prisvinner er en svært ettertraktet musikant. Han har bidratt på et utall plateinnspillinger i alle sjangre: Bjørn Eidsvåg, Terje Rypdal, Wenche Myhre, Per Elvis Granberg, Lillebjørn Nilsen, Radka Toneff, Lillian Askeland, Jan Eggum, Cornelis Vreeswijk ….. listen er uendelig.

Men først og fremst er prisvinneren jazzmusiker. Han debuterte på plate med Karin Krogh i 1966, men det tok mange år før han ga ut plate i eget navn. «Flukt» kom i 1982, og han innkasserte Spellemannspris og ros fra kritikerne. Året før mottok han Buddystatuetten, Norsk Jazzforums høyeste utmerkelse.

Musikeren er ujålete, stillferdig, vennlig og kjemisk fri for primadonnanykker. Men når han spiller saksofon er han konge! Han har alt en komplett musiker kan ønske seg: Timing, dynamikk, kraft, ydmykhet og virtuositet. De som var her 23.september og hørte han sammen med Oslo Big Band, kan skrive under på det.

Legg igjen en kommentar