Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

KALENDER

«The Cannonball 5 Tribute Band»

Canooonball Tribute

«The Cannonball 5 Tribute Band» er en hyllest til den store kvintetten av Julian Cannonball Adderley og broren, Nat Adderley. Den opprinnelige kvintetten startet innspillinger i 1955-1958, deretter ble Cannonball med i den legendariske Miles Davis-sekstetten. Etter å ha forlatt gruppen til Miles Davis i 1959, dannet han kvintetten igjen, men denne gangen med mye mer suksess. The Adderley Quintet var i forkant av soul jazz-bevegelsen, som nettopp var begynt å ta av. Albumer som «The Cannonball Adderley Quintet in San Francisco» og «The Cannonball Adderley Quintet at the Lighthouse» brøt ny mark som et liveopptak teipet i støyende klubbmiljøer, laget en formel som ikke bare Cannonball Quintet, men også andre jazzensembler ville følge.

Vår hyllest forblir tro mot den originale musikken som ble spilt av kvintetten mellom 1955 og 1962. Repertoaret varierer fra swingende melodier som «This Here» og «Bohemia after Dark» til funky/soul-crossoverlåter som «Mercy, Mercy» og «Sack O Woe».

«The Cannonball 5 Tribute Band»er et energisk svingband som gjør at du ønsker å danse eller i det minste knipse med fingrene som om du sitter på en jazzklubb i New York i 1950. Alle bandmedlemmene er aktive musikere i den norske jazzscenen, som brenner for, og har stor glede av å spille denne eksplosive svingende musikken.

Guy Sion – Alto Sax , Marius Haltli – Trumpet, Lorenzo Nardocci – Piano, Andreas Laursen Dreier – Bass og Tom Olstad – Drums