Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

KALENDER

Klassisk jazz med Helle Brunvoll og Kjell Gunnar Hoff kvartett

29. februar @ 19:30 21:30

«Det er ikke akkurat hver dag den flotte vokalisten Helle Brunvoll gir lyd fra seg. Nå gjør hun det heldigvis og nok en gang snakker vi vellyd», skrev Tom Hammerø i Nettavisen om Helles fjerde album «How am I to know», som ble utgitt på plateselskapet Naxos høsten 2022. Albumet er en hyllest til Helles store forbilde, Shirley Horn, og det er ofte å høre på NRKs jazzradio.

Helle platedebuterte i 2009 med sin ektemann, gitaristen og komponisten Halvard Kausland (1945-2017). Sammen ga de ut tre CD-album med originalmateriale. Disse og CD-albumet i eget navn har etablert Brunvoll som en flott, ny stemme på den norske jazzscenen der hun forbindes med Karin Krog, Radka Toneff og Monica Zetterlund. 

Kjell Gunnar Hoff, tenorsaksofon

En av grunnleggerne av Kongsberg Jazzfestival. I studietiden i USA ledet han egne grupper foruten å være medlem av Washington State University Big Band. Festivalarbeidet og yrkesliv ble prioritert i mange år. Etter å ha startet på nytt, har han ledet bl.a. egen kvintett med Halvard Kausland og senere med Staffan William-Olsson, som i de siste 18 årene har vært aktive på den norske klubbscenen, foruten flere festivalengasjementer også gjennom Tribute to Hank Mobley-sekstetten.  

Magne Arnesen, piano

En pianist i voldsom utvikling. Foruten å lede egen gruppe, har han de siste årene også spilt med tenorsaksofonistene Knut Riisnæs, Dave Edge og Rune Nicolaysen foruten i mange ulike klubbsettinger. Internasjonalt har han akkompagnert tenorsaksofonistene Scott Hamilton og Harry Allen. Han er pianist på alle Helles albumHan har dessuten gjort innspillinger med trommeslageren Roger Johansens Trio og sangerinnen England Brooks.

Agnar Aspaas, bass

Spilt med bl.a. Ola Calmeyer, Ole Jacob Hansen, Ditlef Eckhoff, Halvard Kausland, Hans Mathisen, Kjersti Stubø, Louis Stewart, Randy Johnston. Er bl.a. med på ett av Helles album. 

Tom Olstad, trommer

En av Norges mest benyttede trommeslagere. Fast med i kvartetten til nylig avdøde Knut Riisnæs, vår tenorsaksofonist i verdensklasse. Olstad har spilt med de fleste norske jazzmusikere, og har også vært medlem av Radiostorbandet. Dessuten 16 år med Kjell Karlsens orkester. Hans første album i eget navn var Changes for Mingus med egne komposisjoner inspirert av bassist og orkesterleder Charles Mingus. Han har dessuten deltatt på mange norske innspillinger som sidemann.

Han har også spilt med internasjonale storheter som Art van Damme, Art Farmer, Kenny Drew, Benny Bailey, James Moody, Eddie Harris og Bernt Rosengren.

(Kjell Gunnar Hoff, tenorsaksofon, Magne Arnesen, piano, Agnar Aspaas, bass og Tom Olstad, trommer)

Gratis Adgang

Asker Jazzklubb

Lancelot

Torvveien 12C
Asker,
+ Google-kart