Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

KALENDER

GRO-MARTHE DICKSON QUARTET

20. juni @ 19:30 22:00

GRO-MARTHE DICKSON QUARTET 2024

Gro-Marthe Dickson er en mangefasettert vokalist som skaper seg frihet fra sjangergrenser og dedikerer seg til musikk. Hun har en velutviklet fløyelsmyk jazzsound med farger av skotsk folkesang, og et «bite» fra rhythm’n’blues som sparker fra seg.

Dicksons nyeste satsning bygger rundt et ferskt og fortryllende samarbeid med den talentfulle jazzpianisten Martin Sandvik Gjerde (John Faxe, NilasaliN, Rastko Obradovic, Paper Dog) og markerer et nytt kapittel i hennes etter hvert så rike musikalske reise (solo, D-lovely, Oslo14). Med sin brede erfaring fra ulike musikkprosjekter viser Dickson frem sin kapasitet som en moden og rutinert vokalist i dette nye prosjektet.

I kjernen av samarbeidet med Gjerde ligger en delt beundring for den tidløse essensen av jazz, forankret i sjarmen til klassiske jazzlåter fra Horace Silver til Chick Corea. Kvartetten lager et lydbilde som ikke bare er musikalsk sofistikert, men også følelsesmessig ressonerende. Med på laget er Dicksons favoritt-trommeslager Magnus S. Eide (Tonic for the Troops, Hilde Louise Asbjørnsen, Tore Johansen) og evig stødige Håkon N. Bjørgo (Felix Peikli, Beats of No Nation, Doomsday Preppers) på kontrabass. Dickson og hennes lille orkester gir et anerkjennende nikk til det fundamentale i jazz, og lager en atmosfære som overskrider tid og sjangergrenser. Foto: Eirik Svela

Lancelot

Torvveien 12C
Asker,
+ Google-kart