Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Det Nye Norske Storband

juni 18 @ 14:00 - 16:30

Torsdag 18.juni kl. 14.00  – Lancelot    150/100

Nytt norsk storbandprosjekt presenteres på Asker Jazzklubb.

Et dypdykk i Storband-historien

Stående som en bauta i det tradisjonelle storband-repertoriet er musikken til “The Thad Jones/Mel Lewis Jazz Orchestra”. Muligens det mest kjente storbandet siden “The Swing-era” på 40-tallet. De utviklet og pushet storbandsjangeren i en ny retning og er utrolig viktige for det storband-repertoaret står for i dag.

Det Nye Norske Storband jobber hardt for å alltid ha en fot inn i fremtiden, men tar seg fra tid til en annen tid til å gi alle lyttere et tilbakeblikk til hvor vi kommer fra. Det er viktig å tenke over at grunnen til at vi er 18 musikere på scenen er mye takket være The Thad Jones/Mel Lewis Jazz Orchestra. Etter at “The Big Band swing-era” ga seg på 60-tallet opplevde man en nedgang i populariteten til storband. The Thad Jones/Mel Lewis jazzband etablerte seg på Village Vanguard i New York i 1965 og ble et fast band der hver eneste mandag. Trompetist, arrangør og co-leder for bandet Thad Jones skrev utrolig mange låter og arr for dette bandet. Et knippe utvalg av disse brilliante storband-komposisjonene skal Det Nye Norske Storband fremføre på en konsert i 2022.

Det Nye Norske Storband streber etter å vise bredde og sjangerforståelse gjennom prosjektene sine, og derfor mener vi dette er ypperlig prosjekt å gjøre nettopp dette på. Alle de siste produksjonene våres har dratt frem unge komponister, viktige politiske budskap og ny musikk. Nå ønsker vi å dedikere et prosjekt til kulturhistorien fra USA, klassisk storband-sound og hylende trompetrekker! Det kommer til å koke i klubben når Det Nye Norske Storband inntar scenen med musikken til The Thad Jones/Mel Lewis Jazz Orchestra!

 

Detaljer

Dato:
juni 18
Tid
14:00 - 16:30

Legg igjen kommentar!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *