Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

KALENDER

Lise Hvoslef Kvintett

9. november 2023 @ 19:30 21:30

Lise Hvoslef synger jazzens standardsanger oversatt til norsk. Sånn høres de helt nye ut.

Jazzens standardlåter og pophittene fra «the great american songbook» har stadig aktualitet og sangene er fortsatt populære blant folk flest. Men det er viktig å gjøre nye ting med dem. Lise Hvoslef er en som gjør det. På det nye albumet En egen ro finner vi en rekke låter fra tidligere tider, gjendiktet til norsk. Sånn høres de helt nye ut. Torsdag 9. november kommer hun til Asker Jazzklubb sammen med et stjernelag av musikere.

Lise Hvoslef – vokal, Ellen Brekken – bass, Magnus Sefaniassen Eide – trommer, Kristoffer Kompen – trombone og Erlend Slettevoll – piano

Utdrag fra anmeldelser:

«De gamle standardlåtene, med sin egne ro. Lise Hvoslef gjør dem imidlertid på sin helt egen måte – på norsk. Tekstene er oversatt av den anerkjente lyrikeren Kristin Storrusten. En ting å sette sitt preg på standardsangene med stemmens personlige egenskaper. Når de får norske tekster blir de virkelig nye. – Jeg opplever at man lytter til tekst på en annen måte når den er på morsmålet, sier Hvoslef. At hun har helt rett i dette har vi hørt utallige eksempler på i andre sjangere. …dette er tidløs musikk som holder seg godt, ikke bare i måneder, men år. For som hun synger i «Ikke nå og da»: «Det her ække nå og da, det er alltid»… (Geir Rakvaag, Dagsavisen 26/06/2022).

«…måten Hvoslef flytter inn i tekstene og universene med sin varme, inderlige og ærlige stemme og tilnærming, gjør at dette «utspilte» stoffet får et helt nytt liv. Med sine tjukke l-er, ær´ke og ekte østlandsdialekt er det noe djupt personlig over måten Hvoslef presenterer dette tidløse materialet…» (Tor Hammerø 23.06.2022).

«Det er pussig hvordan jazzens standardlåter og pophittene fra «the great American songbook» har stadig aktualitet. «Alle» ungjazzerne på studie-instituasjonene har ifølge ryktebørsen igjen omfavnet tradisjonen, og sangene er fortsatt populære blant folk flest. Men det er viktig å gjøre noe nyte ting med dem. Lise Hvoslef er en som gjør det. På det nye albumet En egen ro finner vi en rekke låter fra tidligere tider, gjendiktet til norsk i samarbeid med poet og forfatter Kristin Storrusten, fremført med glassklar diksjon. Hun plukker fra øverst i gullhaugen med klassikere som «Moon River» og ´Round Midnight», men går også egne veier med tittelkuttets hyllest til Radka, Arild og Nikki Giovannis «A Certain Peace». «…Bandet er også helt strøkent…». «…Klart det blir fint…»

 (Audun Vinger, sommerutgaven av Jazznytt 2022).

Arrangert med støtte fra Norsk jazzforum og

Fond for utøvende kunstnere

Detaljer

Dato:
9. november 2023
Tid
19:30 – 21:30