Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

OM OSS

Om oss

tildelt prisen Årets jazzklubb 2010 av Camilla Slaattun Brauer

Vår historie

Alt startet i 2010

Asker Jazzklubb er tildelt prisen Årets Jazzklubb 2010. Prisen ble overrakt av styreleder i Norsk jazzforum, Odd Erik Hansgaard, under Vinterjazzkonserten med Palle Wangberg og Gamle Sandvika Storband onsdag 3. februar. I begrunnelsen for tildelingen heter det blant annet at Asker Jazzklubb med entusiasme og en særdeles høy konsertaktivitet, har klart å skape et levende jazzmiljø i lokalsamfunnet. Prisen Årets jazzklubb tildeles hvert år én av Norsk jazzforums medlemsklubber. I vurderingen legges det blant annet vekt på en bevisst og målrettet programpolitikk, god gjennomføring av arrangementene, god organisering og orden på økonomien. Prisen er på 10 000 kroner og overrekkes under Vinterjazz.

I’ll play it first and tell you what it is later.

Miles Davis
Med sitt egendefinerte mål om å ”få flere til å like jazz”, har Asker Jazzklubb klart å skapt et levende jazzmiljø i lokalsamfunnet. Asker jazzklubb har med hovedvekt på standardjazz bemerket seg med en særdeles høy konsertaktivitet; åtte til ti konserter pr måned.

Begrunnelse Årets Jazzklubb 2010

Klubben holder til på Café Lancelot i Asker sentrum, men samarbeider også med Asker kulturhus og kirker i nærområdet. I tillegg til å presentere større nasjonale navn er de også en scene for lokale musikere, både amatører og profesjonelle. Nylig innførte klubben fast ungdomsjam én gang i måneden og i 2010 planlegges nye aktiviteter som blant annet barnejazz.