Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Torsdag 21.august kl. 19.30 – Søren Bøgelund`s Mirakelband

1-IMG_1942Søren Bøgelund`s Mirakelband er 4 meget erfarne og kreative musikanter. 

Repertoaret er hentet fra swing, cool og bop pionererne samt «The Great American Songbook». Det skjer at folk som Frederick Chopin og Benny Andersen gjør et besøk i repertoareboken.

Spillestilen er moderne swing + mye mer.

En italiener, to danskere og en nordmann – masse impulser!

Alt er pakket inn i små lekre arrangementer, og blir servert med lun humor i Sørens Sit-down-show!

Den danske altsaxofonist Søren Bøgelund trådte sine musikalske barnesko i sigarettrøyken på de Københavnske vertshuse på 70-tallett som ganske ung mann. Startet sin karriere på cafe «Hong Kong» i Nyhavn i 1970, men fikk hurtig en flying start i miljøet rundt det sagnomsuste jazzhus «Montmartre«. Delte således sine aktiviteter mellom jazzen og det kommersielle. Ble inspirert av den store koloni av amerikanske musikere som den gang bodde i København. Man hører på Sørens spill at folk som Herb Geller, Bud Shank, Lars Gullin og Paul Desmond har hatt stor betydning for ham, og Sørens store lokale helt Jesper Thilo har absolutt hatt stor innflytelse. Søren har spilt med «alle» og i alle sjangrer opp gjennom årene.

Søren Bøgelund har slått seg ned i Sandvika og gleder seg til enda en gang å opptre i nabobygda Asker. Med seg på Lancelot har han sine faste samarbeidspartnere, trommeslageren Sten-Erik Evenstad og den danske bassist Andreas Dreier og Lorenzo Nardocci (Italia) piano.

Musikken er cooljazz og swing, og blir servert med inkluderende humor med glimt i øyet fra Søren som godt nok tar musikken alvorlig, men aldri seg selv så altfor høytidlig. Derfor kan det skje at en Mulliganlåt blir avløst av Benny Andersens ”Om lidt er kaffen klar”. Det ”går nemlig fint å kombinere showbiz og jazz”, sier Søren, som kommer fra landet hvor Kongen er en dame!

Legg igjen en kommentar