Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Torsdag 18. oktober 2012 kl 19:30 – Tribute to Hank Mobley

Tribute to Hank Mobley

Erik Kimestad Pedersen, trompet Kjell Gunnar Hoff, tenorsaxofon Halvard Kausland, gitar
Magne Arnesen, piano, Agnar Aspaas og bass Roger Johansen, trommer

”Hank Mobley is the most lyrical saxophonist I’ve ever heard. He sang into his horn”, uttalte Benny Golson.

Tenorsaksofonisten Hank Mobley, som var en av grunnleggerne av Jazz Messengers, skulle komme til å leve et liv i skyggen av de to største tenorsaksofonistene på 1960 – og 70-tallet. Hans spill ble ofte fremstilt som en noe mindreverdig utgave av Sonny Rollins, og i hans periode som sidemann til Miles Davis (1961), ble han på tilsvarende måte nedvurdert i forhold til den han etterfulgte, nemlig John Coltrane. Først etter sin død har hans tenorspill og hans mange komposisjoner gradvis fått den respekt og heder som han fortjener, som en av de fremste hardbop-tenorister på 60-tallet.Se også: http://en.wikipedia.org/wiki/Hank_ Mobley

Erik Kimestad Pedersen (f 1989), trompet

Erik er fra Mandal og en av Norges kommende elitetrompetere.

Kjell Gunnar Hoff (f 1946), tenorsaxofon

En av grunnleggerne av Kongsberg Jazzfestival.  I studietiden i USA ledet han egne grupper foruten å være medlem av Washingtion State University Big Band.  Han var sentral i Tribute to Hank Mobley på festivalene i Kongsberg og Oslo 2008.

Halvard Kausland (f 1945), gitar

Kausland regnes som en av Norges mest lyriske jazzgitarister. Han medvirket i Magni Wentzels besetninger på 1970-tallet og er en av de få norske musikere som har turnert med saksofonlegenden Ben Webster. I de senere år har han spilt med Ola Calmeyer/Jørn Winnæss kvartett, med Helle Brunvoll band i Horten.

Magne Arnesen (f 1981), piano

Magne Arnesen er fra Horten og  foruten å lede egen gruppe, har han de siste årene spilt med tenorsaxofonistene Knut Riisnæs, Rune Nicolaysen, Totti Bergh og vokalisten Laila Dalseth. Han er også fast medlem av Helle Brunvoll Band, Halvard Kauslands kvartett og Kjell Gunnar Hoff kvintett. page1image27840

Agnar Aspaas (f. 1955), bass

Deltidsstudier Østlandets Musikkonservatorium. Spilt med bl.a. Ola Calmeyer, Ole Jacob Hansen, Ditlef Eckhoff, Halvard Kausland, Hans Mathisen, Kjersti Stubø, Louis Stewart, RandyJohnston.

Roger Johansen, (f 1972) trommer

Roger JohansenTilhører den nye norske jazzeliten og er godt forankret i det som mange vil kalle den klassiske moderne jazzen. Han har arbeidet med internasjonale storheter som Slide Hampton, Bob Mintzer, Hal Galper og George Garzone, foruten fast med mange av våre mest anerkjente svenske, norske og danske musikere.  Med i Tribute to Hank Mobley på festivalene Kongsberg og Oslo 2008.

Legg igjen en kommentar