Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

Hot Club de Norvège – Asker Jazzklubb Lancelot

Onsdag 19. Oktober 2011 kl 19:30 – Hot Club de Norvège Asker Jazzklubb Lancelot

HOT CLUB DE NORVEGE

HOT CLUB DE NORVEGE er et av landets hotteste liveband, og har vært kontinuerlig på veien siden høsten 1979. De regnes internasjonalt blant de fremste i sin stilart, ofte kalt string swing. Med utgangspunkt i musikken til den legendariske sigøynergitaristen Django Reinhardt har de i dag kommet frem til sitt eget uttrykk, og et unikt sound. De har turnért over hele kloden, og samarbeidet med alle de store innen genren, foruten norske artister som Lillebjørn Nilsen, Øystein Sunde, Odd Børretzen, Ole Paus, m.fl.

HOT CLUB DE NORVEGE feirer i disse dager sitt 22-årsjubileum, og lanserer CD’en Presenting Ola Kvernberg & Jimmy Rosenberg. Fiolinisten Ola Kvernberg har gjort kometkarriere uten sidestykke i norsk jazz etter at han som 18-åring slo igjennom på Djangofestivalen, og Jimmy Rosenberg har vært i verdenstoppen siden han begynte å spille med Hot Club som 13-åring. Platen fikk terningkast seks i Dagbladet, og er en av årets mest solgte jazzplater.

HOT CLUB DE NORVEGE er kjent for de fleste fra radio, TV, og kontinuerlig turnévirksomhet. Dette er musikere som er berømte for sin smittende spilleglede, og bandet er for tiden inne i en rivende utvikling. De har gitt ut 16 egne plater, og den forrige, innspilt sammen med Vertavokvartetten, ble nominert til Spellemann-prisen – en pris som allerede i 1982 ble tildelt samarbeidet med Lillebjørn Nilsen; klassikeren Tanta til Beate.

HOT CLUB DE NORVEGE live er en helt egen stemning – som regel fulle hus, men allikevel intim atmosfære. Musikken spenner fra glad og utadvendt swing, og heftig lidenskap, til inderlige ballader og tragiske valser, samt en og annen sang ved Per Frydenlund. Mye av repertoaret er signert Jon Larsen, som nylig fikk prisen Årets Verk for ny musikk.

HOT CLUB DE NORVEGE består av Jon Larsen (gitar), Finn Hauge (munnspill og fiolin), Per Frydenlund (gitar), og Svein Aarbostad (bass).

Ja, både Per Frydenlund, Svein Aarbostad og jeg er født og oppvokst på Jar. Jeg er faktisk fjerde generasjon i slekta på Jar… selv om jeg akkurat nå bor i Oslo. Per Frydenlund bygde på Jar for 15 år siden, og bor der for godt.

Så – jada – vi er et nokså rent Bærums-band. Finn Hauge (fra Bremanger) ble (som vi pleier å si) tatt med for at vi skulle kunne oppfylle 25% nynorsk-kvote – som det skulle være på 70-tallet…

https://www.facebook.com/hotclubdenorvege

.

 

Torsdag 20 oktober kl. 19.00 Runder  i Asker Kultuhus

En diktsyklus for kor og jazzorkester.

Teksten er en diktsyklus om kvinneliv, som er både leken, vakker og sterk, med et budskap om respekt og menneskeverd. Musikken er melodiøs, sangbar og uttrykksfull.  Dikt av Annie Riis til musikk av Guttorm Guttormsen. Konserten er en del av Asker Jazzfestival 2011. Medvirkende: Koret Rause Røster, skuespiller Wenche Medbøe, Guttorm Guttormsen, saksofon, Rune Klakegg, piano, Espen Rud, perkusjon og Kåre Garnes, bass.

Billetter 200/Nettkjøp 190 : http://askerkulturhus.no/program/nkW5WzAy/runder/ 

Legg igjen en kommentar