Skip to main content

Kommende arrangementer:

Kommende arrangementer:

KALENDER

Reidar Myhres Primaband

A Tribute to  Louis Prima med Reidar Myhres Primaband

Dette er et band som spiller swingende musikk i Louis Primas ånd.

Louis Prima, eller Lou Prima som han ofte ble kalt, var en amerikansk jazzmusiker, sanger, låtskriver og skuespiller. Han ble født 7. desember 1910 i New Orleans, Louisiana, og døde 24. august 1978 i New Orleans.

Prima var kjent for sin særegne stemme og sin evne til å underholde publikum. Han var også en dyktig trompetist og en av de fremste eksponentene for New Orleans-jazzen. I løpet av sin karriere spilte han inn en rekke kjente låter, inkludert «Just a Gigolo», «Jump, Jive, an’ Wail» og «Sing, Sing, Sing».

Prima startet sin karriere som musiker på 1920-tallet, og han spilte i en rekke jazzband før han etablerte sitt eget band, The New Orleans Gang, på 1930-tallet. På 1940-tallet begynte han å samarbeide med sangerinnen Keely Smith, og sammen lagde de en rekke hitlåter og opptrådte på tv-show og i filmer.

Prima fortsatte å spille og opptre helt frem til sin død i 1978, og han har blitt anerkjent som en av de mest betydningsfulle jazzmusikerne i sin generasjon. Hans musikk har inspirert og påvirket en rekke artister innen jazz, swing og rock and roll.

 

Bandet består av Reidar Myhre div. saxophoner, Petter Utne Børrehaug, tuba, Ulf Gudmundsen, trombone,
Roy Wærås trumpet, Rune Tollefsen trommer, Thorbjørn Wikstvedt piano og Per Amble vocal.